Now Reading:
Veliki Bukovec: na sjednici Općinskog vijeća izglasan prvi ovogodišnji rebalans proračuna
Full Article 2 minutes read

Veliki Bukovec: na sjednici Općinskog vijeća izglasan prvi ovogodišnji rebalans proračuna

Općinsko vijeće Općine Veliki Bukovec jednoglasno je prihvatilo prve ovogodišnje izmjene proračuna na sjednici održanoj u srijedu. Prvi ovogodišnji rebalans tako donosi povećanje prihoda od 128.235,91 eura te po novome iznosi 1.092.438,91 euro, a on je u najvećoj mjeri povećan zbog poreza.

Povećani su i rashodi, i to za 37.856,00 eura te sada iznose 1.022.059,00 eura. Rashodi su povećani, između ostalog, zbog nekoliko planiranih projekata, a među njima su obnova kapele Uzvišenja Svetog Križa u mjestu Dubovica te razglas župe sv. Franjo Asiški u Velikom Bukovcu.

Tu je i projekt sanitarnog kontejnera na prostoru malonogometnog igrališta u Kapeli Podravskoj, a povećavaju se i potpore roditeljima novorođene djece koje sada, za razliku od prijašnjih 400 eura, iznose 700 eura.

Donesena je i odluka o izmjeni programa građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Općine Veliki Bukovec te izmjene javnih potreba u sportu, kao i program javnih potreba u socijalnoj skrbi, prema kojem je povećana naknada roditeljima za novorođenčad.

Kako je na samoj sjednici pojasnio načelnik Franjo Vrbanić, došlo je do povećanja pojedinih stavki više od 10 posto, zbog čega je i donesena odluka o prvom ovogodišnjem rebalansu.

– Kao odgovorno Vijeće i izvršna vlast radimo izmjene proračuna zbog povećanja određenih stavki. Reagiramo na vrijeme, donijeli smo izmjene proračuna kako bi i samo izvršenje proračuna na kraju godine bilo što više u skladu s našim planovima – zaključio je Vrbanić.

sjever.hr
27.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.