Now Reading:
Nina Violić otkriva čari Varaždina: Sve mi je na minutu od kuće
Full Article 2 minutes read

Nina Violić otkriva čari Varaždina: Sve mi je na minutu od kuće

Poznata hrvatska glumica Nina Violić zamijenila je hrvatsku metropolu Varaždinom gdje intenzivno radi na pripremi predstave „Čekajući Oresta“.

Kako je izjavila za Sjever.hr, Varaždin ju je oduševio, a naglašava kako je zadovoljna blizinom svih važnih sadržaja u ovom gradu te posebno uživa u šetnjama parkovima. Violić je dodala da, iako rad u kazalištu zna biti naporan, općenito uživa u životu u Varaždinu.

– Šetam parkovima, sve mi je na minutu od kuće i uopće se nisam u Varaždinu umorila osim kad dođem raditi u kazalište, tako da sam jako sretna. – izjavila je Violić.

Premijera predstava će se održati na rimskom nalazištu Aquae Iasae u Varaždinskim Toplicama 28. i 29. lipnja, a napisana je prema motivima Sofoklove „Elektre“. Središnji motiv je odnos između majke i kćeri, a Violić igra ulogu majke Klitemnestre za koju kaže da joj nije teško pala.

– Jako sam sretna što mogu kroz nečiju tuđu perspektivu govoriti o tom odnosu. Za mene kao glumicu je užasno zanimljivo jer nisam opterećena sadržajem, nego sam samo uronila u tu mater Klitemnestre.-

Najavila je kako će predstava biti kratka, ali bogata atmosferom.

– Predstava će biti vrlo kratka. Ja jako rijetko glumim u predstavama koje su ispod tri do četiri sata, ali ova će trajati sat vremena. Imat će neku glazbenu, ritmičnu atmosferu osim tog lijepog prostora u kojem se nalazimo. Mislim da će sve biti onako kao jedna glazbena numera, jedna bajka – zaključila je Violić.

ssmoljan/sjever.hr
27.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.