Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Međimurje

Gradonačelnica Cividini primila vrhunske amaterske umjetnike i čestitala im na ostvarenim uspjesima

Autor: Ivana Belošević
Gradonačelnica Cividini primila vrhunske amaterske umjetnike i čestitala im na ostvarenim uspjesima

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini u Gradskoj vijećnici održala je prijem za predstavnike Županijskog tamburaškog orkestra „Stjepan Bujan Stipić“, pjevače Pjevačkog zbora „Josip Štolcer Slavenski“ i predstavnike Kazališne družine „Štolcer“ koji su svojim ostvarenjima i izvedbama postigli  vrhunske  rezultate na županijskim smotrama i sudjelovali na državnim smotrama, ali i nastupima i natjecanjima u inozemstvu.

Na samom početku gradonačelnica Cividini zahvalila im je i čestitala na ostvarenim uspjesima.

- U ime Grada Čakovca i u svoje ime, želim vam izraziti  zahvalnost za vaš neumorni rad, talent i predanost umjetnosti. Vaši nastupi i to ne samo ove godine na županijskim smotrama, državnim natjecanjima i u inozemstvu zasigurno su doprinijeli i promociji našeg grada i Međimurja na najljepši način. Vaša su postignuća rezultat vašeg talenta, truda i entuzijazma. Svoje ste umijeće i znanje usavršavali kroz dugotrajne probe i nastupe, a vaša su se predanost i strast za umjetnošću ogledale u svim aspektima vašeg rada. Posebno sam ponosna na vaše uspjehe na natjecanjima. Osvajanjem brojnih nagrada i priznanja, potvrdili ste da ste među najboljima u onomu čime se tako predano bavite. Vaši su rezultati izvanredna promocija Čakovca i Međimurja, te nam svima daju povoda za ponos. Zahvaljujem Vam i na vašoj aktivnoj ulozi u kulturnom životu Čakovca. Vaši su nastupi na brojnim manifestacijama i priredbama obogatili kulturnu ponudu našega grada i vjerujem uvelike doprinijeli širenju kulture i umjetnosti među našim sugrađanima. Grad Čakovec se ponosi vašim postignućima i cijenimo vaš doprinos kulturnom životu naše lokalne zajednice. Želim Vam puno sreće i uspjeha u daljnjem radu i stvaranju. Nastavite nas osvajati svojim talentom i predanošću umjetnosti i još jednom hvala vam na svim ovim divnim nastupima, koncertima i kazališnim predstavama - kazala je gradonačelnica.

Na prijemu u Gradskoj vijećnici, predstavnici tamburaša, pjevača i glumaca, Tomislav Cvrtila, Senka Bašek i Kristina Štebih istaknuli su kako je Grad Čakovec jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji kontinuirano i značajno financijski pomaže kulturno-umjetnička društva i udruge u kulturi. Zahvalili su gradonačelnici na razumijevanju za važnost kulture u životu zajednice te na spremnosti da se ulaže u očuvanje i promicanje kulturne baštine Čakovca i Međimurja. Isto tako bilo je riječi  i o nekim novim planovima suradnje, prostorima za probe i uvježbavanje programa, kao i poticanju mladih da se aktivno uključe u kulturni život grada i rad ovih udruga.

Tijekom dva i pol desetljeća tamburaši su ostvarili impresivan niz nagrada, dok je Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“ jedan od najboljih amaterskih pjevačkih zborova u Hrvatskoj.

Kazališna družina „Štolcer“ perjanica je kazališnog amaterizma i to ne samo u Čakovcu i Međimurju.

Kao predstavnici Republike Hrvatske Kazališna družina „Štolcer“ uskoro odlazi na Međunarodni kazališni Festival FEDRA u Bugojnu (BiH) koji će se održati sredinom srpnja.

sjever.hr 26.06.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?