Now Reading:
Na sportskim igrama u Sračincu okupilo se dvjestotinjak umirovljenika
Full Article 2 minutes read

Na sportskim igrama u Sračincu okupilo se dvjestotinjak umirovljenika

Umirovljenici i to njih dvjestotinjak iz deset umirovljeničkih udruga koje djeluju na području Varaždinske županije obilježili su početak ljeta kroz sportske aktivnosti u Sračincu u parku  u organizaciji umirovljenici iz Udruge umirovljenika Sračinec – Svibovec Podravski.

Na sad već tradicionalnom susretu natjecalo se devet udruga, a svaku udrugu je predstavljalo 16 članica i članova koji su se natjecali u aktivnostima koje su primjerene njihovoj dobi rekao je domaćin susreta predsjednik Udruge umirovljenika Sračinec – Svibovec Podravski Božidar Mesek. Natjecali su se u sportovima u kuglanju na visećoj kuglani, pikadu, bacanju kolutova, nošenju jaja u žlici i nošenju mlinčeka istaknuo je Mesek.

–Radi se o našem projektu pod nazivom „Ususret ljetu sa zlatnim godinama“ koji za cilj ima promociju zdravog i aktivnog života za osobe treće životne dobi- rekao je predsjednik Udruge umirovljenika Mesek.

Uz sportske aktivnosti bio je organiziran i zabavni gastronomski dio, a Općina Sračinec je pokrila sve troškove iz općinskog proračuna za potrebe organizacije događanja. Događaj je posjetio i načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec u društvu predsjednika Općinskog vijeća Krunoslava Lukačića.

Načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec naglasio je kako podržavaju rad udruga umirovljenika iz godine u godinu te izrazio zadovoljstvo okupljanjem velikog umirovljenika iz prijateljskih udruga.

-Hvala svim članicama i članovima Udruge umirovljenika Sračinec – Svibovec Podravski koji svoje slobodno vrijeme koriste za druženje i organizaciju ovakvih akcija – istaknuo je načelnik Općine Sračinec Novoselec.

sjever.hr 22.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.