Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagrebački prsten

ZAGREB Želite kupiti atomsko sklonište? Ovo je prilika koja se ne propušta!

Autor: Marijana Sopek
ZAGREB Želite kupiti atomsko sklonište? Ovo je prilika koja se ne propušta!

Cijene kvadrata u Zagrebu već su godinama visoke, a iako kupci očekuju njihov pad, on se nikako ne događa i stručnjaci su vrlo rezervirani prilikom prognoza. Zato su se korisnici Reddita "oduševili" kad su u domaćem oglasniku vidjeli na prodaju prostor od 93 kvadrata po cijeni od samo 95 tisuća eura u Sesvetama, a riječ je o ni manje ni više - atomskom skloništu!

"Najjeftiniji kvadrati u Zagrebu" našalili su se korisnici Reddita. Samo sklonište koje ima vlastiti sustav filtracije zraka, nalazi se u zgradi iz 2000. godine, a kako stoji u oglasu, sastoji se od šest prostorija i sanitarnog čvora te su budućem vlasniku na raspolaganju trofazni strujni priključak, voda, telefonska i TV instalacija, saznaje Jutarnji.

Zgrade s atomskim skloništima pod lupu su javnosti ponovno došle nakon početka ratnih sukoba između Rusije i Ukrajine, kada je otkriveno da su ovi prostori godinama korišteni za razne druge namjene, među kojima su glazbene probe, ali i jednostavno - spremišta. Dio ih je bio posve zapušten, ali posljednjih ih godina većina suvlasnika dovodi u red.

Kako od 2000. godine ne postoji obveza izgradnje atomskih skloništa, valja napomenuti da je ovo koje se trenutno prodaje u Sesvetama među novijima na tržištu pa je cijena i više nego realna - ako nekom atomsko sklonište trenutno uopće treba, prenosi Jutarnji.

foto: screenshot Jutarnji.hr
sjever.hr/jutarnji.hr
19.06.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?