Now Reading:
Održan ForestFest u Radoboju: manifestacija koja spaja prirodu, kulturu i edukaciju
Full Article 2 minutes read

Održan ForestFest u Radoboju: manifestacija koja spaja prirodu, kulturu i edukaciju

U Radoboju se po prvi puta održao ForestFest jedinstvena manifestacija organizirana u suradnji Općine Radoboj i udruge Snaga šume koja je osmišljena s ciljem povezivanja posjetitelja s prirodom kroz edukativne, kulturne i opuštajuće aktivnosti.

ForestFest je otvorio ravnatelj Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede iz Ministarstva poljoprivrede Mladen Fruk dok su okupljene pozdravili načelnik Anđelko Topolovec i predsjednica udruge Snaga šume Jasna Vukas.

Manifestacija je započela nastupom Radobojskih mažoretkinja te brojnim radionicama za djecu, uključujući šumsku pedagogiju i rudarsku priču, a središnji dio manifestacije bila je stručna konferencija “Zeleni horizonti: osnaživanje zajednica kroz terapiju šumama, inovativni i održivi turizam” koju je otvorio ravnatelj Uprave za održivi razvoj i konkurentnost turističke destinacije pri Ministarstvu turizma i sporta Slavko Štefičar.

Među izlagačima su bili renomirani stručnjaci sa svjetskih uglednih sveučilišta i drugih ustanova koji su razmjenjivali znanja i iskustva o edukativnim, informativnim, obrazovnim, kulturnim, opuštajućim aktivnosti terapije šumom i meditacije u šumskom okruženju.

ForestFest Radoboj uspješno je spojio prirodu, kulturu i edukaciju stvarajući jedinstvenu atmosferu koja je oduševila posjetitelje i ostavila ih s nezaboravnim iskustvima šumske kupke.

Bogat program nastavio se i kroz vikend s obilježavanjem Međunarodne gljivarijade, a posjetitelji su mogli uživati u yogi te art radionicama dok je za najmlađe bila organizirana dječja predstava “Čeh, Leh i Meh”. Nedjeljni program nastavio se sa šumskom kupkom za osobe s invaliditetom nakon čega su slijedile interaktivne šetnje i slikarska kolonija.

Tijekom manifestacije održana su tri koncerta. Greenhill Club Big Band nastupio je kod Lovačkog doma izvodeći jazz standarde dok je Melun kvartet Varaždin očarao je posjetitelje koncertom u crkvi sv. Jakoba na Gorjanima Sutinskim, a posljednji koncert održao je Dino Miklaužić sa svojim bendom.

sjever.hr 17.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.