Now Reading:
Odličan početak “Ljeta u Krapini” – koncerti, radionice i roštiljada privukli brojne posjetitelje
Full Article 3 minutes read

Odličan početak “Ljeta u Krapini” – koncerti, radionice i roštiljada privukli brojne posjetitelje

Krapina je ovog vikenda bila prepuna događanja u sklopu manifestacije “Ljeto u Krapini”, koja raste iz godine u godinu i privlači sve više posjetitelja. Manifestacija je započela udarno prvog vikenda sa “Noći krapinskog pračovjeka” i brojnim sadržajima, od koncerata, radionica, predstava i nezaobilaznog neandertalskog roštilja!

A koncertna ponuda je bila zaista bogata i odlično posjećena. Sve je započelo u petak koncertom Matije Cveka & The Funkensteins te prethodnim nastupom Stella Hard Rock Banda. Subota je bila rezervirana za glazbeni festival demo bendova pod nazivom “hušKAJ” te koncert Miach. U nedjelju su se za dobro raspoloženje pobrinuli članovi grupe “Motiv”.

Osim koncerata, bogat sadržajima bio je i preostali dio programa, od nastupa plesne skupine “Unifit”, edukativne radionice „Samo je jedna Lucy“, besplatnih obilazaka stalnog postava Muzeja u sklopu Europskog dana arheologije, do kreativne radionice za djecu, dječje predstave „Čarolija znanosti“ Boss Teatra te druženja s “neandertalcima”.

Vrhunac zabavnih sadržaja kulminirao je u nedjelju natjecanjem u pripremi roštilja, na koje se ove godine prijavilo 16 ekipa. Natjecanje je, unatoč lošem vremenu, privuklo više stotina posjetitelja. Najbolja u pripremi roštilja bila je Udruga Hrvatska žena Krapina. Drugo mjesto osvojio je Savjet mladih grada Krapine, a treće Planinarsko društvo Strahinjčica. Udruga Krapinjon dobila je nagradu za najbolji ukupni dojam.

Zadovoljan ovogodišnjim početkom “Ljeta u Krapini” je i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Krapine, Zoran Gregurović.

“Noć krapinskog pračovjeka” je tradicionalna manifestacija. Ovih dana imali smo niz događanja i koncerta te drugih događanja, koja su uistinu bila lijepo posjećena. Sve ovo je potvrda, ali i obaveza da nastavimo dalje s organiziranjem ovog događanja i da svake godine dižemo ljestvicu više – kazao je Gregurović te čestitao svima koji su se, unatoč lošem vremenu, odazvali natjecanju u pripremi roštilja u nedjelju.

Imali smo odlično natjecanje u pripremi roštilja ovdje na ishodištu gdje je izmišljen roštilj, s obzirom na nalaze ognjišta. Mi ustvari samo nastavljamo tradiciju. Bez obzira na prolom oblaka, okupio se jako lijepi broj ljudi. Vladala je odlična atmosfera i to je ono što je najvažnije – zaključio je gradonačelnik.

Direktorica Turističke zajednice Grada Krapine, Nedeljka Vodolšak, najavila je što slijedi nakon odličnog otvorenja manifestacije.

Sljedeći vikend je sportski vikend i slijedi nam „Kajbumščak trail”. Zatim imamo vikend dramskih programa, predstava za djecu u izvedbi Teatar Moruzgva i Kerekesh teatar. Program “Ljeto u Krapini” završavamo 23.08., kada se obilježava 125 godina od nalazišta pračovjeka. U suradnji sa Muzejom krapinskih neandertalaca pripremamo cjelodnevni program, prvenstveno namijenjen za djecu. To je festival igračaka, različitih predstava i radionica za djecu – najavila je Vodolšak.

sjever.hr 17.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.