Now Reading:
U organizaciji udruge HVIDR-a Krapina održani 7. sportski susreti, podršku pružio i župan Kolar
Full Article 1 minutes read

U organizaciji udruge HVIDR-a Krapina održani 7. sportski susreti, podršku pružio i župan Kolar

Sportske igre hrvatskih ratnih vojnih invalida i branitelja Krapinsko-zagorske županije u organizaciji Udruge HVIDR-a Krapina održane su 15. lipnja 2024. godine kod vatrogasnog doma u Donjoj Šemnici.

Brojne okupljene sudionike pozdravio je župan Željko Kolar, koji je posebno naglasio važnost očuvanje istine o Domovinskom ratu za nove generacije.

– To svatko od nas mora raditi u odgoju svoje djece, a to moraju raditi i obrazovne institucije. Nove generacije moraju znati zbog koga mogu svoju obitelj danas stvarati u miru – istaknuo je župan Kolar.

Branitelji iz desetak udruga natjecali su se u disciplinama pikado, viseća kuglana, stolni nogomet, stolni tenis, šah i belot. Cilj sportskih susreta je ostvarenje pozitivnog psihološkog i socijalnog utjecaja na kvalitetu života ratnih vojnih invalida i hrvatskih branitelja.

Pokrovitelji događanja su Krapinsko-zagorska županija, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Grad Krapina, JANAF i Nogometni savez Krapinsko-zagorske županije. Okupljene su pozdravili i izaslanica potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Ivana Iskrić, zamjenik gradonačelnika Krapine Ivica Hršak i predsjednik Udruge HVIDRA Krapina Gabrijel Kosalec.

foto: kzz.hr
sjever.hr/kzz.hr
16.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.