Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagrebački prsten

Zagrebačka županija: 183 tisuće eura za 18 projekata lokalnih turističkih zajednica

Autor: Alenka Kučić
Zagrebačka županija: 183 tisuće eura za 18 projekata lokalnih turističkih zajednica

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović i direktori turističkih zajednica gradova, općina i turističkih područja Zagrebačke županije potpisali su 183.308 eura vrijedne ugovore o dodjeli sredstava za realizaciju 18 projekata lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području kontinenta.

Za realizaciju projekata sredstva su osigurana iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent temeljem Odluke Turističkog vijeća HTZ-a na prijedlog povjerenstva u kojemu su predstavnici HTZ-a, Ministarstva turizma i sporta RH i članovi turističkog vijeća Turističke zajednice Zagrebačke županije.

-Nema turističkoga rasta, ako naša turistička infrastruktura, manifestacije i aktivnosti nisu konkurentni i prilagođeni modernim trendovima. Našu destinaciju razvijamo u smjeru održivoga turizma, kao zelenu destinaciju predanu očuvanju okoliša i brizi za lokalnu zajednicu. Održivost treba ne samo graditi, već i živjeti svaki dan - izjavila je Alilović.

sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
14.06.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?