Now Reading:
Još jedan okrugli stol “Žene i politika” – ovaj put održan u Kumrovcu
Full Article 2 minutes read

Još jedan okrugli stol “Žene i politika” – ovaj put održan u Kumrovcu

U četvrtak, 13.lipnja 2024.  u Vili Kumrovec održan je okrugli stol “Žene i politika” u sklopu kojeg se održala radionica na kojoj se raspravljalo o tome kako se riješiti straha od javnog nastupa. Organizatori su bili Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije, Udruga Kulturno informativna scena – Poduzetnički klub žena Krapinsko-zagorske županije, a domaćin je bila Općina Kumrovec.

Na samom početku sve okupljene je pozdravila zamjenica Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek koja je rekla kako smo još uvijek tradicionalno društvo i da se stvari sporo mijenjaju, ali se ipak mijenjaju. Treba pričati o tome i moramo sami sebe hrabriti i jačati i naše kolege podsjećati da smo ovdje, da smo hrabre, pametne, obrazovane i snažne i da smo sposobne za sve izazove koje bilo koja vrsta posla pred nas stavlja.

Radionicu je vodila Kristina Pavlović, magistra etnologije i kulturne antropologije i muzejska pedagoginja, inače poznata radijska i televizijska novinarka i voditeljica. Okrugli stol je bio prilika za osnaživanje žena da se uključe u politiku, kao i mogućnost razmjene mišljenja među kolegicama raznih političkih opcija za jaču vidljivost i veću participaciju na najvišim razinama vlasti. Cilj je također i jačanje ravnopravnosti spolova i širenje svijesti o jednakim mogućnostima.

Svim okupljenima se obratio i načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije Snježana Romić i predsjednica Poduzetničkog kluba žena Krapinsko-zagorske županije Snježana Leljak.

sjever.hr/kzz.hr 14.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.