Now Reading:
BATINIĆ ODGOVORIO NA PROZIVKE A. STRIČAKA ZA NAVODNU OPSTRUKCIJU DOGRADNJE ŠKOLE U IVANCU Što se to opet priviđa županu Stričaku?
Full Article 4 minutes read

BATINIĆ ODGOVORIO NA PROZIVKE A. STRIČAKA ZA NAVODNU OPSTRUKCIJU DOGRADNJE ŠKOLE U IVANCU Što se to opet priviđa županu Stričaku?

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić danas se osvrnuo na izjave župana Anđelka Stričaka, koji je na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine prozvao njega i njegova zamjenika Marka Friščića za  namjernu opstrukciju dogradnje škole u Ivancu.

Obraćanje prenosimo u cijelosti:

„Među desecima nesuvislih izjava kakvih smo se u županovim istupima naslušali posljednjih godina, ova svakako spada u antologiju izrečenih budalaština. Kao što je poznato, Grad Ivanec nije osnivač Osnovne škole Ivanec i nema apsolutno nikakve veze i dodirne točke ni s vođenjem ni s prijavom, a ni financiranjem toga projekta. 

Kompletan postupak vodi Varaždinska županija, u čijoj nadležnosti jest osnovna škola. To izrijekom u svojoj izjavi potvrđuje i sam Stričak pa onda nije jasno kojim to instrumentima, alatima i načinima Batinić i Friščić „opstruiraju“ dogradnju škole? Imaju kristalnu kuglu iz koje otkrivaju super tajne detalje iz razgovora u županovom uredu? Ili postavljaju barikade prilazima školi?

U svojoj poznatoj maniri politički neukih, ruralno intoniranih, primitivnih i zločestih nastupa, u kojima su mu istina, fakti i poštivanje digniteta ljudi s druge strane političkog spektra zadnja rupa na svirali, i ovoga puta župan Stričak „zaboravio“ je na glavnu vrlinu koja bi trebala krasiti ozbiljnog političara – a to je izbjegavanja laganja i manipuliranja činjenicama u javnom prostoru.

Dakle. Za vrijeme dok je bio zaposlen u tvrtki Studio Nexar, koja je na javnom natječaju dobila posao izrade projektne dokumentacije za školu Ivanec,  mag. ing. arh. Marko Friščić (zamjenik gradonačelnika) bio je dio projektantskog tima od ukupno 15-ak projektanata. Od 1. ožujka 2024. M. Friščić više nije zaposlen u Nexaru, nema nikakve veze s tim projektom pa onda nije ni jasno kako to „spletkari“ i podmeće oko dogradnje škole. 

Umjesto da javnost obmanjujete takvim nebulozama, g. Stričak, odgovorite građanima na vrlo konkretna pitanja: 

– Ako je Županija još u prosincu lani od strane Ministarstva znanosti dobila suglasnost na kompletan projekt dogradnje škole (bez primjedbi!) i Odluku o financiranju, zašto ste natječaj za izvođača radova raspisali tek 5 mjeseci kasnije, u svibnju ove godine? Što ste čekali?

– Tko je i zašto nakon toga „petljao“ u javnoj nabavi? Da možda to pojasnite javnosti jer taj dio čudno „miriše“…

– Zašto ste u javnoj nabavi objavili nepotpunu dokumentaciju, čime ste opstruirali sami sebe i prolongirali si rokove? Jesu li vam i za to krivi Batinić i Friščić?

Nadalje, pa kako sada tvrdite da vodstvo Grada Ivanca opstruira predstojeću dogradnju škole, a dogradnja je već počela? Naime, upravo Županija je bila ta koja je još prije godinu dana službeno prijavila početak dogradnje! 

I tu nije kraj priče. Ima još toga „mirišljavog“…

Zanimljiv vam je, g. Stričak, i tajming prozivki ivanečkog gradskog vodstva, pogotovo ako se zna da je u petak otvaranje ponuda za izvođača radova, što će vam, eto, biti još jedna prilika da se pohvalite svojim postignućima i konstatirate da dogradnja ide, usprkos otporu Batinića i Friščića. Jadno.

I, na kraju, tek kao podsjetnik. 

Želeći da Grad sam dogradi Osnovnu školu Ivanec, M. Batinić je još 2018. godine Gradskom vijeću Ivanec predložio donošenje odluke kojom će od Županije zatražiti da osnivačka prava nad školom prenese na Grad Ivanec. Grad je bio spreman vlastitim snagama dograditi školu te omogućiti nastavu učenicima u jednoj smjeni. 

Međutim, protiv takvog Batinićevog prijedloga u Gradskomevijeću bili su svi HDZ-ovi vijećnici i to na čelu sa sadašnjim predsjednikom Zdenkom Đurasom!

Da je ta inicijativa tada prošla, danas bi u dograđenu školu išla već peta generacija ivanečkih učenika, a s obzirom na protek vremena i porast cijena, škola je mogla biti duplo jeftinija. Toliko o opstrukcijama. 

To su činjenice i istina, a sva ostala vaša priviđenja, g. Stričak, ostavljamo na dijagnozu struci – stoji u reagiranju gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića.

sjever.hr/ivanec.hr 14.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.