Now Reading:
Na čakovečkom Jugu euharistijsko slavlje i procesija povodom blagdana sv. Antuna Padovanskog
Full Article 2 minutes read

Na čakovečkom Jugu euharistijsko slavlje i procesija povodom blagdana sv. Antuna Padovanskog

Vjernici župe svetog Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu proslavili su danas, u četvrtak, 13. lipnja, svetkovinu svojeg nebeskog zaštitnika.

Središnje euharistijsko slavlje predslavio je fra Filip Đurđević, gvardijan Franjevačkog samostana i župnik župe sv. Nikole biskupa u Čakovcu, uz domaćina, župnika fra Josipa Šoštarića i svećenike Čakovečkog i susjednih dekanata.

Nakon mise održana je i procesija s moćima sv. Antuna Padovanskog, u kojoj se svećenicima priključilo mnoštvo vjernika.

– Možemo reći da je sveti Antun najpopularniji svetac i zato ga zovu svecem cijeloga svijeta. Bio je osoba izrazite skromnosti i čistoće, koja je živjela evanđelje. Zato su ga mnogi ljudi slijedili i slušali i zato smo i mi ovdje danas da osjetimo što nam sveti Antun ima za poručiti – kazao je, između ostalog, u svojoj propovijedi fra Đurđević.

Na kraju misnog slavlja pozdrave i zahvale svima koji su sudjelovali danas, ali i u minulim danima u pripremi ovog slavlja uputio je i župnik župe sv. Antuna Padovanskog fra Josip Šoštarić.

Spomenimo kako je vjerski dio programa ovogodišnje proslave Antunova započeo u ponedjeljak od kada su svakodnevno, uz duhovnu obnovu služene svete mise.

U 17 sati održan je još “Antunovski blagoslov djece i ljiljana” te dodjela nagrada zahvalnica sudionicima natječaja “Cvjetići sv. Antuna”.

foto: cakovec.hr
sjever.hr/cakovec.hr
13.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.