Now Reading:
Liječnici se još bore za život muškarca koji se zapalio pred Vladom, poznat je i njegov identitet
Full Article 2 minutes read

Liječnici se još bore za život muškarca koji se zapalio pred Vladom, poznat je i njegov identitet

Jutros strašan događaj na Markovu trgu u Zagrebu – ispred zgrade Vlade nepoznati muškarac polio se benzinom i zapalio.

Ozlijeđeni muškarac (67. godište) vozilom hitne pomoći prevezen je u Kliniku za traumatologiju. Muškarac nije pri svijesti i ima opekline 4. stupnja, potvrdili su liječnici za HRT.
Kazali su i da su prognoze loše, ali da „čovjeku treba dati šansu da preživi” te da će poduzete sve što je u njihovoj moći da ga spase.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić istaknuo je da su svi u Vladi potreseni viješću da se muškarac samozapalio na Trgu sv. Marka te izvijestio da su policija i sve nadležne službe žurno reagirale kako bi se unesrećenom što brže pružila pomoć.

Kako pak donosi Jutarnji list, saborska liječnica Gordana Štajminger kazala je novinarima kako je čovjek koji se zapalio na sebi imao naočale i masku koji su se potpuno rastopili. Opisala je kako je u trenutku njezinog dolaska bio kontaktibilan, disao je i imao puls, te je ponavljao: ‘Vrećica, vrećica.‘

-Bojali smo se da je u vrećici eksploziv, ali samo neke stvari su bile unutra – kazala je i dodala kako smatra da njegov čin „nema političku pozadinu”, no da policija će ispitati stanje.

Rekla je i kako je nakon što je Hitna odvezla muškarca bilo još intervencija jer je pozlilo novinarima koji su tu scenu vidjeli.

sjever.hr/vijesti.hrt.hr/jutarnji.hr
11.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.