Now Reading:
Na svečanosti otvorenja novog sportskog igrališta kod osnovne škole u Kalinovcu bio i župan Koren
Full Article 2 minutes read

Na svečanosti otvorenja novog sportskog igrališta kod osnovne škole u Kalinovcu bio i župan Koren

U sklopu proslave Dana škole u Kalinovcu je svečano otvoreno novo sportsko igralište Osnovne škole Ivan Lacković Croata. Igralište su uz školarce simboličnim rezanjem vrpce otvorili župan Darko Koren, načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota i ravnateljica Mirjana Bazijanec  sa suradnicima, a blagoslovio ga je župnik Ivica Gladoić.

U obnovu i uređenje igrališta površine 1567 četvornih metara uloženo je 190.542 eura, od čega je Koprivničko-križevačka županija izdvojila 69.531 eura, Općina Kalinovac 63.011 eura, dok je preostalih 58.000 eura osigurano kroz potporu ostvarenu preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Župan Darko Koren pohvalio je Općinu koja redovito podupire investicije u školstvo na svom području te naglasio i odličnu suradnju na ostalim projektima.

Hvala svima koji su sudjelovali, posebno Općini Kalinovac koja je kao partner zajedno s nama omogućila da se ovo na ovakav način i realizira. Kalinovac je posebna općina gdje se na vidljiv način vodi briga o djeci i mladima, obrazovanju, a ove investicije omogućavaju uvjete koje nemaju ni mnogo veće i razvijenije sredine – kazao je župan te istaknuo kako je Županija uvijek spremna ulagati u projekte koji će pomoći mladima u zajednici.

Radovi na igralištu obuhvatili su nanošenje visokoelastičnog sustava na bazi akrilnih smola za sportske površine, napravljeni su novi temelji i ograda oko igrališta te odvodnja oborinskih voda s prostora igrališta, kao i aluminijski golovi i nova jednocijevna košarkaška konstrukcija koja se položila u betonske temelje te su iscrtane linije za košarku, rukomet i graničar.

sjever.hr 06.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.