Now Reading:
Prolazi produženi vikend: Kilometarske kolone na autocestama, zastoji…
Full Article 2 minutes read

Prolazi produženi vikend: Kilometarske kolone na autocestama, zastoji…

Mnogima produženi vikend polako, ali sigurno prolazi i brojni se građani vraćaju s obale, što je uzrokovalo gužve u prometu, zastoje i kilometarske kolone.

Hrvatski autoklub objavio je kakva je trenutna sutuacija:

-na autocesti A1 između tunela Čelinka i odmorišta Jasenice u smjeru Zagreba kolona vozila u pokretu duga je oko 10 km. Vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h. Između čvorova Bosiljevo II i Lučko vozi se u koloni u pokretu sa povremenim kratkim zastojima. Pred naplatnom postajom Lučko na izlasku s autoceste nema dužih čekanja.

-na autocesti A2 Zagreb-Macelj, zbog povećanog priljeva, vozila se povremeno zaustavljaju na čvoru Krapina u smjeru Trakošćana. Kolona vozila pred naplatnom postajom Zaprešić u smjeru Trakošćana duga je oko 1 km, a u zoni radova kod čvora Sveti Križ Začretje oko 3 km.

-na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, u zoni radova i dvosmjernog prometa između čvorova Vrbovsko i Ravna Gora, uključujući tunele Javorova Kosa i Pod Vugleš u smjeru Zagreba vozi se usporeno u koloni u pokretu dugoj oko 4 km. Preporučuje se izlaz na NP Delnice ili NP Ravna Gora.

-usporeno u koloni u pokretu dugoj oko 4 km vozi se na državnoj cesti DC102 od Omišlja u smjeru Krčkog most (kopna).

Zbog pojačanog prometa moguća su povremena usporavanja i zastoji na gradskim prometnicama, obilaznicama, na autocestama na prilazima odmorišta i naplatnih postaja na A1 Zagreb-Ploče-Karamatići u smjeru Zagreba, A2 Zagreb-Macelj u smjeru Maclja, A3 Bregana-Lipovac u smjeru Bregane, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Zagreba, A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva u smjeru Rupe, na Istarskom ipsilonu u smjeru nekadašnjih prijelaza Kaštel i Plovanija, te u smjeru Matulja, na Krčkom mostu, na prilazima Zadru, Trogiru, Splitu, Omišu, te u zonama radova i privremene regulacije prometa.

Večeras, 2.06./3.06. od 22-06h zbog radova u tunelu Učka vozit će se prema privremeno postavljenoj signalizaciji, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi će započeti u 22,00 h i trajati će do 06,00 h.

skever.hr/hak.hr
02.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.