Now Reading:
OPG Miroslav Harači osvojio zlato na izložbi u Varaždinu, čestitao mu zamjenik župana Ljubić
Full Article 2 minutes read

OPG Miroslav Harači osvojio zlato na izložbi u Varaždinu, čestitao mu zamjenik župana Ljubić

Šesta Međunarodna izložba bučinih ulja Alpe-Adria i 13. Izložba bučinih ulja Hrvatske održana je u Županijskoj palači u Varaždinu u subotu, 25. svibnja. Ove godine zaprimljeno je 166 uzoraka bučinih ulja iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Češke. Od tog broja zaprimljenih uzoraka je 131 deklarirano kao djevičansko bučino ulje, a 35 ih je deklarirano kao hladno prešana bučina ulja.

Ovogodišnji šampion izložbe je Christoph Jamer iz Austrije kojem je priznanje uručio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković naglasivši kako ovakve izložbe pokazuju predan rad poljoprivrednika koji postižu visoku kvalitetu svojih proizvoda.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak zahvalio je svim proizvođačima bučinih ulja na dugoj tradiciji, znanju i trudu u obradi tla, kao i proizvodnji i preradi sjemenki, te stalnim ulaganjima u znanje i tehnologiju.

Ove su godine dodijeljena 24 zlata, od čega 11 u kategoriji hladno prešanih i 13 u kategoriji djevičanskih ulja te 91 srebro i 21 broncu. Među nagrađenima je i OPG Miroslav Harači koji je branio boje Koprivničko-križevačke županije te za svoja ulja osvojio zlatna priznanja. Podršku je pružio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je prisustvovao svečanosti.

Organizator izložbe bila je Varaždinska županija sa Savezom Alpe – Adria i hrvatskim županijama – Međimurskom, Krapinsko-zagorskom, Zagrebačkom, Karlovačkom, Vukovarsko-srijemskom, Koprivničko-križevačkom, Osječko-baranjskom i Bjelovarsko-bilogorskom županijom, zatim Poljoprivrednom komorom Austrije – Klagenfurt, Kmetijskom gozdarskom zbornicom Slovenije – Ptuj i Murska Sobota.
Projekt je prijavljen na nadležnu Tematsku koordinacijsku točku za ruralni razvoj i etničku baštinu koju u okviru Saveza Alpe – Adria vodi Koprivničko-križevačka županija.

sjever.hr/kckzz.hr
27.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.