Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagorje

U Tuheljskim Toplicama, Klanjcu i Velikom Trgovišću postavljene interpretacijske table: Upoznajte najznačajnije Zagorce kroz napredne tehnologije

Autor: Ivana Belošević
U Tuheljskim Toplicama, Klanjcu i Velikom Trgovišću postavljene interpretacijske table: Upoznajte najznačajnije Zagorce kroz napredne tehnologije

TZ Biser Zagorja završio je prvu etapu interaktivnog multimedijskog projekta "Zagorske priče", u kojoj se na zabavan i edukativan način predstavljaju velikani i velikanke Hrvatskog zagorja.

Za početak kroz multimedijske sadržaje koji se pokreću skeniranjem QR koda na interpretacijskim tablama postavljenim u Tuheljskim toplicama, Klanjcu i Velikom Trgovišću predstavljaju se Antun Mihanović, Franjo Tuđman i Antun Augustinčić.

TZ Biser Zagorja i Brojka Kreativnih Produkcija napravili su ovaj inovativan projekt s ciljem pobuđivanja interesa za neke od najznačajnijih osoba vezanih uz Hrvatsko zagorje, a koje su ostavile trag u hrvatskoj povijesti.

Posebnost ovog projekta je da korisnici mogu pristupiti AR sadržaju iz web preglednika, bez da instaliraju posebnu aplikaciju na svoj mobitel.

- Napredne tehnologije omogućile su nam da posjetiteljima na zabavan i lako probavljiv način predstavimo neke od najbitnijih osoba iz zagorske prošlosti a s ovog područja. Zabavne i informativne animacije o životu Antuna Mihanovića, dr. Franje Tuđmana i Antuna Augustinčića sigurno će biti lakše zapamćene nego suhoparni tekstovi u školskim udžbenicima ili enciklopedijama. To se posebno odnosi na mlađe generacije naviknute na nove tehnologije i dinamične sadržaje - ističe Tatjana Petranović Capar, direktorica Turističke zajednice TZ Biser Zagorja.

Uz autentičan glas poznatog zagorskog glumca i pjevača Adalberta Turnera Jucija posjetitelji lokacija mogu poslušati zanimljive i informativne priče kao i poslušati “Lijepu našu“ i Zagorsku AR „popevku“ u originalnoj izvedbi.

 - U planu imamo predstaviti još neke osobe s našeg područja, a zatim i udruživanje s okolnim Turističkim zajednicama s područja Zagorja gdje bi se predstavio puno veći broj važnih Zagorki i Zagoraca koji su rođeni ili živjeli u ovom prelijepom kraju Lijepe naše - naglasila je Petranović Capar.

sjever.hr 19.05.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?