Now Reading:
U Sabor umjesto ministra Habijana ide Ljubica Jembrih načelnica Općine Lobor!!!
Full Article 3 minutes read

U Sabor umjesto ministra Habijana ide Ljubica Jembrih načelnica Općine Lobor!!!

Ukupno 35 novoizabranih zastupnika u Hrvatski sabor dalo je ostavku ili stavilo mandat u mirovanje zbog obnašanja dužnosti koja je nespojivo sa zastupničkom dužnošću pa će u Sabor njihove zamjene.

Što se tiče III. izborne jedinice od 14 saborskih zastupnika njih 5 stavlja svoje mandata u mirovanje. Tako će umjesto župana Krapinsko-zagorske županije, Željka Kolara, po prvi puta u saborske klupe sjesti načelnica Općine Konjščina, Anita Curiš Krok.

Umjesto varaždinskog župana Anđelka Stričaka u Sabor će načelnik Općine Gornji Kneginec, Goran Kaniški, i gradonačelnik Novog Marofa i dosadašnji saborski zastupnik Siniša Jenkač na način da će prve dvije godine mandata u Saboru biti Kaniški a potom Jenkač.

Umjesto međimurskog župana Matija Posavca u Hrvatski sabor ide Ivica Baksa.

Svoj mandat u mirovanje stavio je i zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet. Umjetso njega u Sabor ide čelnica varaždinskog pokreta “Budim grad” Dubravka Novak.

Po drugi puta u saborske klupe sjesti će načelnica Općine Lobor, Ljubica Jembrih. Ona će, kao i prije gotovo pola godine, u Saboru zamijeniti Damira Habijana koji bi u novoj Vladi trebao preuzeti resor pravosuđa.

Podsjetimo i da u Hrvatski sabor iz III. izborne jedinice idu SDP-ovi Siniša Hajdaš Dončić, Babara Antolić Vupora, Boška Ban Vlahek, Jasenka Pentek te Miroslav Marković. Zatim HDZ-ovi gradonačelnici Krapine i Preloga, Zoran Gregurović i Ljubomir Kolarek te HNS-ov Predrag Štromar i naposljetku ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić, član Nezavisne platforme sjever.

Kada zastupnik stavi mandat u mirovanje zbog vlastitih razloga ne može ga aktivirati sljedećih šest mjeseci, no kada ga zamrzne zbog nespojive dužnosti može ga ponovno aktivirati čim prestane nespojiva dužnost. Konstituirajuća sjednica novog saziva Hrvatskog sabora je u četvrtak.

s.kalajdžija/sjever.hr 16.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.