Now Reading:
Koprivničko-križevačku županiju posjetilo izaslanstvo grada Csurga, župan Koren predstavio kapitalne investicije
Full Article 2 minutes read

Koprivničko-križevačku županiju posjetilo izaslanstvo grada Csurga, župan Koren predstavio kapitalne investicije

U prostorijama Županijske uprave koprivničko-križevačke u utorak je održan sastanak s izaslanstvom mađarskog grada Csurga koje je predvodio gradonačelnik Janoš Fustos.

Župan Darko Koren je zahvalio na posjeti i želji da se još više ojačaju veze između Koprivničko-križevačke županije i Csurga te istaknuo kako nas s mađarskim gradovima i pokrajinama vežu prijateljstvo i potpisani sporazumi u proteklim godinama, posebno u području poljoprivrede i turizma, zajedničkog sudjelovanja u EU projektima te razvoju i promociji obrazovanja, kulture i sporta.

Župan je predstavio rad Županijske uprave i glavna  društvena, gospodarska i kulturna obilježja županije te naglasio kako se na ovom prostoru trenutno odvijaju značajne kapitalne investicije vrijedne preko 700 milijuna eura.

Ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić je dodala kako su s Mađarskom u proteklom razdoblju u sklopu prekogranične suradnje realizirali 25 projekata u vrijednosti većoj od pet milijuna eura.

Gradonačelnik Csurga je čestitao na svim uspjesima Županije te predstavio grad Csurgo i projekte za daljnji razvoj poručivši kako je Csurgu interes ojačati suradnju posebno u područjima turizma, gospodarstva te kulturne i obrazovanja. Zahvalio je i na pisanici koja je Gradu poklonjena u sklopu projekta Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije “Pisanica od srca“ i koja svake godine krasi trg u Csurgu. 

sjever.hr 15.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.