Now Reading:
Župan Darko Koren održao tradicionalni prijem povodom Međunarodnog dana Crvenog križa
Full Article 2 minutes read

Župan Darko Koren održao tradicionalni prijem povodom Međunarodnog dana Crvenog križa

U Županijskoj upravi održan tradicionalni prijem župana Darka Korena za predstavnike županijskih i gradskih društava Crvenog križa povodom obilježavanja Međunarodnog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Župan Koren je naglasio velik doprinos koji daju i u županijskom sustavu civilne zaštite te istaknuo da u brojnim situacijama da se njih itekako može računati te je izrazio zahvalnost na izvrsnoj suradnji i čestitao na postignućima društava, istaknuvši da je županija već dugi niz godina među vodećima u državi po broju doniranih doza krvi u odnosu na broj stanovnika, te da je u proteklih deset godina bila na samom vrhu.

-Sve to je proizašlo iz nesebičnog rada te humanosti i požrtvovnosti koju iskazuju djelatnici Crvenog križa, volonteri i brojni darivatelji krvi jer sudjelovati u radu Crvenog križa je poziv i trajno opredjeljenje prema dobru i ono je osobito važno u današnjim kriznim vremenima- istaknuo je župan Koren.

Sudionici su naglasili važnost volonterskog rada i edukacije te potrebu prenošenja altruizma na mlađe generacije. Predstavnici društava iznijeli su aktivnosti i postignuća, ističući podršku Županije kao ključnu za njihov rad.

Na redovitom okupljanju s predstavnicima društava Crvenog križa bili su nazočni i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek.

sjever.hr 13.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.