Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Varaždinska regija

Subota u Bednji prošla u sportskom duhu - na panelu raspravljali o budućnosti sporta

Autor: Nikolina Pofuk Bajz
Subota u Bednji prošla u sportskom duhu - na panelu raspravljali o budućnosti sporta

"Budućnost sporta - financiranje sporta u Hrvatskoj" naziv je panel diskusije održane u subotu u Dvoru Trakošćan u sklopu obilježavanja Dana Općine Bednja. Panel rasprava pokušala je dati odgovore na neke od gorućih pitanja u sportu u Hrvatskoj, ali i istaknuti činjenicu da i manje sredine, kao što to radi Općina Bednja, mogu organizirati kvalitetne sportske sadržaje za svoje mještane.

-Turizam i mogućnost bavljenja sportom su izrazito veliki potencijal Općine Bednja. Vjerujem i da ovi zaključci i smjernice koje smo dogovorili na panelu pomoći će dalje u razvoju bavljenja sportom u našoj Općini. Raduje me što su djeca zainteresirana i traže da se bave sportom i zato je naša obveza da im omogućimo bavljenje sportom jer je bavljenje sportom ujedno i zdrav način života - kazao je načelnik Općine Bednja, Damir Poljak.

Organizatorica događanja i predsjednica Košarkaške akademije "Mrav", Nevenka Mravlinčić, naglasila je činjenicu da je skoro cijeli život vezana uz košarku, nekada kao košarkašica, a sada kao jedina licencirana trenerica muške ekipe u Hrvatskoj i Europi. Kao razlog organizacije panela navela je pomoć lokalnim sportskim klubovima jer svako novo iskustvo, novo saznanje je od koristi.

- Za razvoj samog kraja i da djeca ostanu ovdje, važno im je ponuditi sportske sadržaje. Jednog dana kada ode na studij može nastaviti treniranje u toj sredini, a sama Košarkaška akademija omogućava nastavak treniranja u osam gradova - kazala je Mravlinčić ističući da je sport važan za najmlađe prije svega radi socijalizacije te činjenice da je bolje više trenirati i baviti se sportom, a manje biti na mobitelu.

Sam panel okupio je i sportske djelatnike iz Zagreba među kojima je i Ivan Božić, član Upravnog odbora Košarkaške akademije "Mrav".

- Ovakvi paneli doprinose da se nešto pokrene i izmijeni u sustavu te da se drugačije gleda na ostale sportove, izuzev nogometa. U sportu previše ovisimo o entuzijazmu pojedinaca u ostalim sportovima, stoga treba napraviti strategiju da napredak u tim sportovima bude proizvod sustava, a ne da se bazira na pojedincima - poručio je Božić.

Inače, Nevenka Mravlinčić, odnosno Košarkaška akademija "Mrav", oživjela je treniranje košarke u Općini Bednja kroz Košarkaški klub Labrada.

-Što se tiče košarke na Bednji, djeca su odlična te odgovorna i redovito dolaze na treninge. Krenuli smo i na turnire gdje već sada postižemo odlične rezultate - zaključila je Mravlinčić.

sjever.hr

11.05.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?