Now Reading:
PROGNOZA Danas promjenjivo oblačno, ponegdje mogući jači pljuskovi s grmljavinom
Full Article 1 minutes read

PROGNOZA Danas promjenjivo oblačno, ponegdje mogući jači pljuskovi s grmljavinom

Prema podacima sa DHMZ-a, danas nas očekuje promjenjivo oblačno vrijeme, ponegdje s kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom.

Oborina će biti češća u unutrašnjosti, a sunčana razdoblja dulja na Jadranu. Ujutro na kopnu ponegdje moguća magla. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na Jadranu sjeverozapadni i bura, navečer na sjevernom dijelu i jaka, podno Velebita s olujnim udarima. Do sredine dana na jugu još jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 13, na Jadranu od 13 do 18 °C. Najviša dnevna temperatura većinom između 18 i 23 °C.

Za sjever Hrvatske izdano žuto upozorenje zbog mogućeg grmljavinskog nevremena.

Biometeorološka prognoza

Nestabilni atmosferski uvjeti i promjenjivo vrijeme za posljedicu će imati razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike nad većim dijelom zemlje, osobito u prvom dijelu dana. Ljudi osjetljiviji na vrijeme mogu osjećati pojačan umor i biti slabije koncentracije, a tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici mogu biti pojačane vremenskim prilikama. Povoljnije, no ne i sasvim povoljne biometeorološke prilike očekuje se na području Jadrana, osobito južnog, gdje će sunčana razdoblja povoljno utjecati na raspoloženje meteoropata.

sjever.hr

08.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.