Now Reading:
Društvo Međimuraca u Zagrebu najavilo održavanje manifestacije “Urbanovo 2024.”, manifestaciju koja Međimurje pozicionira na vrh hrvatske turističke karte
Full Article 2 minutes read

Društvo Međimuraca u Zagrebu najavilo održavanje manifestacije “Urbanovo 2024.”, manifestaciju koja Međimurje pozicionira na vrh hrvatske turističke karte

Članovi Društva Međimuraca u Zagrebu, vjerni vrijednostima zavičaja, okupili su svoje prijatelje te na osobit način u Zagrebu najavili novo izdanje Urbanova.

U Oio Vivo & Wine baru brojnim posjetiteljima prezentacije međimursku vinsku kartu, ovjenčanu Decanterima, predstavio je predsjednik Udruge vinogradara i vinara Hortus Croatiae Robert Horvat.

-Urbanovo nije samo festival vina, to je manifestacija koja Međimurje pozicionira na vrh hrvatske turističke karte. S bogatim programom koji je započeo međunarodnim ocjenjivanjem vina, a kulminirat će Festivalom pušipela, Urbanovo nudi za svakog ponešto – istaknuo je Robert Horvat.

Posjetitelji su imali prilike kušati međimurska vina i spoznati zašto su glasovita, što je najbolja pozivnica za Urbanovo – festival pušipela 2024.

-Prezentaciju održavamo pod motom Dolazim na Urbanovo, jer smo zavičajna zajednica koja njeguje i promiče međimursku kulturu u srcu Hrvatske. Ponosni smo što možemo podržati ovu manifestaciju te pozivamo sve naše članove, prijatelje, kao i širu javnost da posjete Međimurje i dožive raznovrsnost i bogatstvo koje naša regija nudi – rekao je predsjednik Društva Međimuraca u Zagrebu Matija Kikelj.

Posjetitelje Urbanova, čiji se Festival pušipela otvara 17. svibnja, u Međimurju očekuje gurmanski tjedan u restoranima koji sljubljuju lokalna jela s vrhunskim vinima, edukativne radionice o vinu, kao i sadržaji iz kulture.

Festival pušipela trajat će u domu kulture u Štrigovi do 19. svibnja, a u vikendu koji slijedi, program i degustacije u svojim podrumima nudit će brojni međimurski vinari.

I iz Društva Međimuraca u Zagrebu javljaju da nastavljaju s aktivnostima kojima promoviraju rodni kraj, a sljedeća na redu je tradicionalna Međimurska večerja koja će održati 17. svibnja na Riverside golf terenima u Zagrebu.

Fotografije: Terca Art
sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
06.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.