Now Reading:
Nogometaši Varaždina u subotu dočekuju Dinamo, trener Šafarić: „Kada smo rasterećeni pružamo najbolje igre”
Full Article 2 minutes read

Nogometaši Varaždina u subotu dočekuju Dinamo, trener Šafarić: „Kada smo rasterećeni pružamo najbolje igre”

Nogometaši Varaždina u subotu od 17 sati na domaćem travnjaku igraju susret 32. kola SuperSport hrvatske nogometne lige. U goste Varaždincima dolazi zagrebački Dinamo, pa ne čudi veliko zanimanje navijača za ovaj susret.

Isti protivnici igrali su i prošle srijede, utakmicu odgođenog 5. kola domaćeg prvenstva, a Dinamo je na Maksimiru slavio s 2:1. Domaćini su bili dominantni prvi dio susreta, a Varaždin je tek nakon minusa od dva gola i isključenja Luke Jelinića, počeo biti opasan po Dinamov gol.

– Igra koju smo pokazali u zadnjih dvadesetak minuta mora nam biti vodilja i za subotnji ogled protiv Dinama. Tek u toj završnici smo odigrali opušteno i stvarali prilike za pogodak – prokomentirao je trener Varaždina Nikola Šafarić.

Za novi ogled protiv Dinama, strateg Varaždina ne može računati na Šegu i Marinu. No, oni koji će ih zamijeniti imaju dovoljno znanja i kvalitete da se odupru zagrebačkoj momčadi.

– Dinamo u posljednje vrijeme igra sve bolje. Imaju veliku širinu igračkog kadra, tako da cijelo vrijeme drže visoki ritam i zapravo rutinski dolaze do pobjeda. No, mi moramo biti koncentrirani na sebe i svoju igru. Pokazali smo ovog proljeća već nekoliko puta, da kada smo rasterećeni da pružamo najbolje partije. Zašto tako ne bi bilo i u subotu protiv Dinama – pita se Šafarić.

Oči nogometne i sportske javnosti uprte su u nadmetanje Rijeke i Dinama za naslov prvaka Hrvatske. Može li ta činjenica pomoći Varaždinu da iznenadi goste iz Zagreba?

– Mi smo usredotočeni samo na sebe, da odigramo što je moguće bolje te da rastemo kao momčad i klub. Veći pritisak je na igračima Dinama, koji nemaju pravo na kiks. Uz podršku navijača nadamo se dobrome rezultatu – zaključuje Šafarić.

Foto: NK Varaždin
sjever.hr
26.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.