Now Reading:
I ove godine na Dravi pripremljen bogati program povodom Praznika rada – budnica, plesni nastupi, grah i tombola
Full Article 3 minutes read

I ove godine na Dravi pripremljen bogati program povodom Praznika rada – budnica, plesni nastupi, grah i tombola

Grad Varaždin i Turistička zajednica Grada Varaždina i ove godine organiziraju proslavu Praznika rada na izletištu Drava, a program su u ponedjeljak predstavili zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, direktorica Turističke zajednice Jelena Toth te upraviteljica Zaklade solidarnosti Grada Varaždina, Dubravka Biberdžić.

Da se nada lijepom vremenu rekao je zamjenik Marković.

– Mislim da je to onaj ključni sastojak u jednom receptu za dobru zabavu, dobar provod, za dobar izlet u prirodu svih naših sugrađana – rekao je Marković te pozvao sve zainteresirane da dođu na Dravu.

– Pozivam sve naše sugrađane koji će biti tu u gradu, koji neće otići na more ili na neke izlete, da dođu na Dravu, da prošeću do Drave ili da dođu sa biciklom do Drave. Da pokušaju biti što ekološki osviješteni i da što manje koriste automobile taj dan, da budu zajedno s nama na proslavi Međunarodnog praznika rada – rekao je Marković.

Program počinje u 8:30 kada kreće tradicionalna budnica za koju je i ove godine zadužen puhački orkestar KUD HŽ Varaždin. Budnica će se ove godine održavati na sedam lokacija – u Trakošćanskoj ulici, POS, Banfica, Grabanice, Novi POS, Ulica Miroslava Krleže, zgrade kod II. osnovne škole i Trg kralja Petra Svačića.

Proslava na Dravi kreće u 10 sati i to isto budnicom, nakon čega kreće glazbeno-scenski program za koji su zadužene varaždinske snage – Centar tradicijske kulture Varaždin, Plesni klub Fil, glazbena radionica pjevanja Mali slavuj društva Naša djeca Varaždin i Varaždinske mažoretkinje. Točno u 11:55 nastupaju kuburaši iz Kuburaške udruge Maruševec, u 12 sati sve prisutne će pozdraviti gradonačelnik Neven Bosilj nakon čega slijedi podjela graha. Program traje do 15 sati kada će okupljene zabavljati Tamburaški sastav Špancir.

Dodajmo i da je i ove godine organizirana dobrotvorna tombola po cijeni od 2 eura, koju je predstavila upraviteljica Zaklade solidarnosti Grada Varaždina, Dubravka Biberdžić.

– Cjelokupan prihod tombole namijenjen je za Zakladu solidarnosti Grada Varaždina za ljude koji su u socijalnoj potrebi, a osobito oni koji imaju zdravstvenih poteškoća kako bi se barem na neki način pomoglo njihovom liječenju. Upravo zato se zovemo Zaklada solidarnosti, nemamo mi tu nekakva posebna pravila, ljudi koji su u socijalnoj potrebi, s njima smo solidarni u trenutku kada im je to najpotrebnije i najvažnije – rekla je Biberdžić te zahvalila svim sponzorima i pozvala sve ostale sponzore da se odazovu.

Prošle godine prihodovali su 2300 eura, a vjeruje da će tako biti i ove godine.

– Dođite, sudjelujte u tomboli – pozvala je Biberdžić.

n.p.bajz/sjever.hr

22.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.