Now Reading:
Andrej Plenković ide u Europski parlament? Nosit će stranačku listu, na kojoj se najavljuju i dvije dosadašnje ministrice
Full Article 50 second read

Andrej Plenković ide u Europski parlament? Nosit će stranačku listu, na kojoj se najavljuju i dvije dosadašnje ministrice

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković trebao bi nositi stranačku listu za izbore za Europski parlament koji se održavaju 9. lipnja. Tu potvrdu su 24sata dobila od više sugovornika, a službeno će listu HDZ objaviti danas popodne nakon sjednice predsjedništva stranke koji je mora potvrditi.

Navodno još ima i drugačijih promišljanja, ali prilično je sigurno da će ovaj puta na čelo liste predsjednik stranke kao politički najjača osoba, pišu 24sata. Ovakav rasplet ponovno će potaknuti rasprave hoće li Plenković zaista ostati u Hrvatskoj ili će otići u neku od europskih institucija.

Od ostalih HDZ-ovaca na listi bi se trebali naći dosadašnji EU zastupnici Karlo Ressler, Tomislav Sokol, ali i Dubravka Šuica koja je sada povjerenica u Europskoj komisiji.

Također, na listi bi trebale biti i sadašnje ministrice u Vladi: Nina Obuljen Koržinek i Nikolina Brnjac.

sjever.hr/24sata.hr
22.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.