Now Reading:
Povodom 25. rođendana, KUD Mak Trnovec održao slavljenički koncert
Full Article 2 minutes read

Povodom 25. rođendana, KUD Mak Trnovec održao slavljenički koncert

U sportskoj dvorani Osnovne škole Trnovec u subotu je održan cjelovečernji koncert Kulturno umjetničkog društva „MAK” Trnovec. Koncert je održan povodom obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki, ali i proslave 25. godišnjice rada ovog Kulturno umjetničkog društva.

Društvo je osnovano 1999. godine, a svoj prvi nastup imali su upravo na proslavi Dana Općine, kada su se publici predstavile prve sekcije plesača.

–U 25 godina koje su uslijedile bilo je uistinu mnogo nastupa. Moram zahvaliti svim članovima, plesačima, folklorašima i sviračima koji su u ovih prvih četvrt stoljeća prošli kroz naše Društvo. Posebno me veseli što su se za ovu prigodu okupili naši veterani, a publiku su počastili pripremljenom koreografijom pod nazivom „Špelancija na zbelskom dolu” – rekao je Miro Koren, predsjednik KUD-a „MAK” Trnovec.

Osim u nastupu veterana KUD-a, publika je mogla uživati i u šest koreografija iz područja cijele Hrvatske koje je izveo stariji folklorni ansambl. Također, nastupile su i dvije dječje sekcije, tamburaška sekcija i nezaobilazni pjevački zbor.

–Kulturno umjetničko društvo „MAK” je čuvar tradicije i kulturnog blaga našeg Trnovca, stoga smo posebno ponosni na njihov rad, nastupe i uspjehe koje su postigli u prvih 25 godina rada. Vjerujem da će s istim žarom nastaviti stvarati i dalje, okupljajući pod svojim okriljem neke nove generacije plesača, folkloraša i svirača, a mi ćemo se potruditi da uvijek budemo ovdje kada će trebati bilo kakvu pomoć i podršku – istaknula je općinska načelnica Verica Vitković.

sjever.hr
21.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.