Now Reading:
Kumrovec: Sebastien Ogier ukupni je pobjednik WRC Croatia Rallyja 2024., najveće sportske manifestacije u Hrvatskoj
Full Article 3 minutes read

Kumrovec: Sebastien Ogier ukupni je pobjednik WRC Croatia Rallyja 2024., najveće sportske manifestacije u Hrvatskoj

Toyotini vozači, Francuz Sebastien Ogier ukupni je pobjednik WRC Croatia Rallyja 2024. koji je nakon tri dana jurnjave hrvatskim cestama kroz Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku, Zagrebačku, Karlovačku i Primorsko-goransku županiju te kroz grad Zagreb, završio u nedjelju etapom Zagorska Sela – Kumrovec.

Podsjetimo, Croatia Rally najveća je sportska manifestacija u Hrvatskoj s iznimno velikim i važnim učincima za sve regije u kojima se održava kao i za cjelokupno domaće gospodarstvo i turizam. Uz to, ovaj događaj ima iznimno važan značaj i za automobilistički sport u Hrvatskoj,s čime se slaže i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je pohvalio sve koji su bili uključeni u organizaciju.

-Ova manifestacija je vrh vrhova u sportskom smislu i na ovako visokoj razini, s najmanje novaca od svih, utrka organizirana u Svjetskom kupu, a među najbolje organiziranima, pokazatelj je da ovu utrku treba poduprijeti sa svih mogućih aspekata. Bilo mi je gušt slušati da će biti potpisan ugovor na još tri godine – rekao je župan.

Naglasio je kako je gotovo nemoguće nabrojiti sve dobrobiti ovakve promocije za ovaj kraj i cijelu Hrvatsku.

-Desetak milijuna ljudi, ako ne i više, gleda prijenos ove utrke i to ne možete platiti, takvi novci za promociju ne postoje. Dobra je odluka Ministarstva turizma i sporta da će poduprijeti ovu manifestaciju, a to radimo čitavo vrijeme i mi u našim okvirima. Sve naše hitne ekipe su angažirane svih ovih dana, imaju posebne pripreme i edukacije jer je ovo specifična manifestacija, a zahvaljujem im što su odradili fantastičan posao – rekao je Kolar.

Oduševljen je i atmosferom oko utrke, navijanjem i činjenicom da nije zabilježen niti jedan incident.

-Nevjerojatno je da u Kumrovcu završna runda određuje tko će biti pobjednik, prva trojica uvijek ulaze s nekoliko stotinki razlike i to daje utrci dodatnu draž – kazao je župan Kolar.

Robert Šplajt, načelnik Općine Kumrovec naglasio je da su iznimno zadovoljni još jednim izdanjem rallyja u Zagorju.

-Ono što je izuzetno bitno je činjenica da je 90 tisuća ljudi danas u Kumrovcu u Krapinsko-zagorskoj županiji, da nas je vrijeme poslužilo i da smo imali stvarno prekrasnu, dobru atmosferu, s puno dobrih rezultata. Iznad svih očekivanja, što se tiče gastronomske, ugostiteljske ponude, ali i kada je riječ o navijanju uz stazu, sve je prošlo u najboljem redu. Dobili smo informaciju da će se narednih dana potpisati ugovor na sljedeće tri godine i tome se svi zajedno itekako veselimo. I nije ovo samo promocija Kumrovca i Krapinsko-zagorske županije, ovo je najbolja svjetska priča što se Hrvatske tiče. Ovako jake priredbe sigurno nemamo na teritoriju države – rekao je Šplajt.

Dodao je da bi hrvatska vlada ovo događanje trebala snažnije poduprijeti, kako bi svi skupa sve to mogli još bolje odraditi.

-Veselimo se što će to ostati ovdje kod nas jer vidimo da mi Hrvati možemo raditi dobre sportske priče – zaključio je Šplajt.

Gradonačelnik Pregrade, Marko Vešligaj, istaknuo je da je WRC Croatia Rally sjajna promocija Zagorja.

-Automobilski sport je jedan od najpopularnijih sportova na svijetu i kada vidite iz koliko je država Europe i svijeta stiglo natjecatelja, na ovako svjetski relevantno natjecanje, to je stvarno sjajno. Veliki je broj posjetitelja i mislim da je to nešto što se već uistinu etabliralo u Zagorju i drago mi je što sam bio ovdje gost – rekao je Vešligaj.

a.kučić/sjever.hr
21.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.