Now Reading:
OPET U TOP 5 Županije sa sjevera Hrvatske imaju najveći udio zaposlenih u aktivnom stanovništvu
Full Article 2 minutes read

OPET U TOP 5 Županije sa sjevera Hrvatske imaju najveći udio zaposlenih u aktivnom stanovništvu

Od ukupno 3,3 milijuna stanovnika starih 15 godina i više u Republici Hrvatskoj, njih 1,7 milijuna, odnosno 51,7 posto je aktivnih, a njih 1,6 milijuna ili 48,3 posto neaktivnih, pokazuju novi podaci iz Popisa stanovništva 2021. godine.

Udio zaposlenih u aktivnom stanovništvu iznosi 94,8 posto, a nezaposlenih 5,2 posto, donosi Župan.hr.

Analiziraju li se tablice, vidljivo je da su u top pet po udjelu zaposlenih u aktivnom stanovništvu Varaždinska i Istarska županija, s udjelom od 96,8 posto, a slijede Krapinsko-zagorska s udjelom od 96,7 posto, Zagrebačka s udjelom od 96,3 posto, Međimurska s udjelom od 96,2 posto i Primorsko-goranska županija s udjelom od 96 posto.

Nakon Zagreba, najveći udio zaposlenih osoba u odnosu na ukupan broj osoba starih 15 i više godina ima Istarska županija, s 53,3 posto te Varaždinska i Zagrebačka županija, s njih 52,1 posto svaka.

Obrađeni su i podaci o migracijama, koji, pogledaju li se tablice, pokazuju da je najviše doseljenog stanovništva iz inozemstva u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Primorsko-goranskoj, Zagrebačkoj, Osječko-baranjskoj i Istarskoj županiji. Pretežito je riječ o vanjskim migracijama iz BiH, no primjerice, u Krapinsko-zagorskoj, Međimurskoj i Zadarskoj više ih je koji su došli iz Njemačke, piše Župan.hr.

sjever.hr/zupan.hr
18.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.