Now Reading:
I danas zima u proljeće – meteoropati i kronični bolesnici, izdržite, pazite na sebe!
Full Article 2 minutes read

I danas zima u proljeće – meteoropati i kronični bolesnici, izdržite, pazite na sebe!

Jučer, 16. dana travnja, dakle usred proljeća, na sjeveru Hrvatske je, osim što je drastično pala temperatura, pao i snijeg, kako u Zagorju, tako i na području Varaždinske žjupanije, a naslovna fotografija snimljena je u Bednji.

Na kopnu će u srijedu biti promjenljivo i pretežno oblačno, a na Jadranu djelomice sunčano, objavio je Državni hidrometeorološki zavod.

Još ujutro kiša na istoku, a pljuskovi i grmljavina u Dalmaciji. Poslijepodne su lokalni pljuskovi kiše mogući u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a snijeg u Gorskoj Hrvatskoj.

Vjetar slab do umjeren sjeverni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, pod Velebitom još prijepodne s olujnim udarima, a u Dalmaciji i zapadni te sjeverozapadni vjetar.

Najniža temperatura od 1 do 6, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 6 do 11, a drugdje duž obale između 11 i 16. Najviša dnevna od 8 do 13 °C, na Jadranu od 14 do 18 °C.

Biometeorološka prognoza za srijedu

Veliko zahlađenje koje je započelo prethodnog dana u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, a u ostalim područjima nastupilo u noći i ujutro, djelovat će stresno na mnoge ljude, a kroničnim srčanim, plućnim i bolesnicima od krvožilnih bolesti pojačat će tegobe od kojih inače pate.
Osim kod meteoropata, razdražljivost, loše raspoloženje i slabija koncentracija moguća je i kod manje osjetljivih ljudi.

sjever.hr/meteo.hr
17.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.