Now Reading:
Bosilj o natječaju za Gradsku tržnicu: Tvrtku koja ima milijun eura prihoda ne mogu dati u ruke nekome tko ne zadovoljava uvjete
Full Article 3 minutes read

Bosilj o natječaju za Gradsku tržnicu: Tvrtku koja ima milijun eura prihoda ne mogu dati u ruke nekome tko ne zadovoljava uvjete

Gradonačelnik Grada Varaždina, Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković održali su u ponedjeljak konferenciju za medije vezano uz natječaj za izbor direktora, odnosno direktorice Gradske tržnice.

Kako je istaknuo gradonačelnik Bosilj, radi se o natječaju koji je bio apsolutno otvoren, tražili su se minimalni uvjeti i javilo se petero kandidata.

– S kandidatima je odrađeno testiranje na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, odrađeno je ocjenjivanje programa rada i odrađen je intervju sa svima njima. Formirana je rang lista i mogu reći da gospodin koji je poslao u ime nekakve braniteljske Udruge ove zlonamjerne podatke, iza kojih koliko ja znam čak ne stoji ni ta Udruga, je bio zadnji u cijelom testiranju praktički po svim segmentima – osvrnuo se Bosilj na navode jednog kandidata za posao.

Da li netko očekuje da ja kao odgovorni gradonačelnik izaberem osobu koja je od 2005. godine u mirovini? Dakle, on uopće nije nezaposleni na što se poziva prema Zakonu o radu. Dakle, nije nezaposleni, ako je u mirovini. Osobu koja je na intervjuu na pitanje o motivaciji prijave rekla da on izmjenama Zakona o braniteljima može dobivati dvije trećine svoje mirovine i još plaću predsjednika, odnosno člana Uprave ili direktora, i čija je jedina motivacija, kako je rekao, zapravo da si poboljša materijalnu situaciju – objasnio je Bosilj te naveo kako bi prema tome tvrtku koja je protekle godine napravila više od milijun eura prihoda dati u ruke nekome tko niti po kompetencijama, niti po programu ne zadovoljava uvjete.

– Od svih kandidata, njegov program rada sadrži dvije stranice općih podataka o tržnici, za razliku od svih ostalih koji su napravili program od 10 pa do 20 stranica. Odgovorni gradonačelnik mora izabrati najboljega. Čujem nekakve pritužbe da je gospođa koja je odabrana iz Ivanca. Dakle, Senka Bulić je iz okolice Splita i preporodila je naše kazalište. Uvijek biram najbolje na natječaju – rekao je gradonačelnik te odmah obavijestio da je izabrana i nova direktorica Vartopa, Ivana Nofko.

Zamjenik gradonačelnika Marković istaknuo je kako se u HDZ-ovom priopćenju jasno vide konkretni politički interesi stranke.

– Kao političar, dužnosnik i javna osoba svjestan sam da moram imati visoki prag tolerancije i biti spreman na svakojake uvrede, ali u spornom mailu se uz niz neistina vezanih uz provedeni natječaj za direktora Gradske tržnice Varaždin uz mene teško optužuje i blati ime mojeg pokojnog oca, poštenog i vrijednog čovjeka, a time i cijele moje obitelji, pogotovo njegove supruge, moje majke, koja je još živa, starije je životne dobi i ovakve joj neistinite optužbe nanose teške duševne boli – rekao je Marković te dodao kako je uvijek cijenio branitelje i njihov doprinos u radut.

– Ova politička zloupotreba i manipulacija od strane HDZ-a dovela je do vrlo neprihvatljive komunikacije u ime branitelja, a što onda baca ružno svjetlo na naš Varaždin, na uljudnost i tolerantnost kakvom se ponosimo i o kojoj svi rado pričamo kad smo god u prilici. Bilo ovdje u Varaždinu, na Sjeveru, a posebno kad smo u nekim drugim dijelovima naše zemlje. Takva tolerantna sredina jesmo, takva otvorena i uključiva sredina moramo i ostati – rekao je Marković te dodao kako nema tog političkog cilja koji može opravdati nekorektna politička manipulatorska sredstva.

n.p.bajz/vzaktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.