Now Reading:
Župan Posavec na predstavljanju regionalne smotre projekata Međimurske, Koprivničko-križevačke, Varaždinske i Bjelovarsko-bilogorske županije
Full Article 3 minutes read

Župan Posavec na predstavljanju regionalne smotre projekata Međimurske, Koprivničko-križevačke, Varaždinske i Bjelovarsko-bilogorske županije

Primjeri dobre prakse u odgoju i obrazovanju predstavljeni su danas na regionalnoj smotri projekata s područja Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje u Čakovcu.

Odgojitelji i stručni suradnici dječjih vrtića iz navedenih županija predstavili su svoje reprezentativne primjere te sudjelovali u predavanjima stručnjaka s područja ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Ova regionalna smotra održana je u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u suradnji s Dječjim vrtićem „Dječja mašta” iz Čakovca te uz sufinanciranje Međimurske županije i Grada Čakovca.

Župan Međimurske županije Matija Posavec pozdravio je sudionike, naglasivši da je županijska podrška izraz poštovanja za vrijednosti koje odgojitelji daju zajednici.

-Da biste razmijenili primjere dobre praske okupili ste se u Centru znanja Međimurja – europskom primjeru dobre prakse kada je riječ o revitalizaciji. Iz niza derutnih bivših vojnih objekata ovdje smo stvorili kompleks znanja i razvoja kojim dnevno prođe 1000 ljudi. Smatram da je i ova smotra dodana vrijednost u našoj sredini jer Međimurska županija teži stalnoj nadgradnji u području odgoja i obrazovanja djece i mladih – rekao je župan dodavši da je od ove školske godine 400-tinjak učenika naših osnovnih škola uključeno u predmet građanskog odgoja kojeg je organizirala Međimurska županija te da će taj broj od naredne školske godine biti i veći.

-Razvijamo i model zdravstvenog odgoja koji namjeravamo uvesti u naše škole te s njima razvijamo i suradnju usmjerenu njegovanju naših najvećih zavičajnih vrijednosti, poput međimurske popevke, za koju smo Skupštini Međimurske županije proslijedili prijedlog o proglašenju dana posvećenog tom našem blagu i blagu čovječanstva, upisanom u UNICEF-ov reprezentativni popis – dodao je župan.

I gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini srdačno je pozdravila okupljene odgojitelje i ravnatelje predškolskih ustanova, istaknuvši da je Grad ušao u veliki investicijski ciklus obnove i dogradnje svojih vrtića.

-Hvala vam na trudu koji ulažete u odgoj naših najmlađih, u proces koji nose odgojitelji. Zato je današnja smotra iznimno važan skup jer vam otvara priliku za stjecanje novih iskustava i stručnu nadgradnju kako biste se još uspješnije nosili s profesionalnim izazovima – kaže gradonačelnica Cividini, dok je Andreja Silić, viša savjetnica za rani i predškolski odgoj i obrazovanje u AZOO-u, naglasila da su stručni skupovi ovakve vrste od iznimnog značaja za razvoj kompetencija te predstavljaju prilike za susret praktičara i izravno komuniciranje o odgojno-obrazovnoj praksi.

sjever.hr
15.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.