Now Reading:
Grad Ludbreg objavio javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetništva
Full Article 2 minutes read

Grad Ludbreg objavio javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetništva

Grad Ludbreg je objavio javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetništva u 2024. godini. Cilj poziva je poticanje razvoja poduzetništva na području Grada Ludbrega, stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja za djelovanje poduzetnika, razvijanje poduzetničke klime i osiguranje preduvjeta za razvoj poduzetničkih sposobnosti na gradskome području.

– Posljednjih godina znatno radimo na ovim mjerama, uvodimo novitete prateći trendove i potrebe. Pozivam poduzetnike da se jave u naš odsjek za poduzetništvo i iskoriste sredstva koja im stoje na raspolaganju, koja stoje u proračunu za razvoj njihove djelatnosti i na taj način zapravo doprinesu novom zapošljavanju na gradskom području – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Grad Ludbreg putem poziva subvencionira nabavu i ugradnju novih strojeva i opreme za proizvodne i neproizvodne djelatnosti, kao i inicijalne troškove pokretanja gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika. Sufinancira se i razvoj komercijalizacije inovativnog proizvoda ili usluga zatim certificiranja proizvoda, pribavljanje potrebne dokumentacije za potrebe povećanja energetske učinkovitosti poduzetnika/obrtnika.

Uz to to je i program „Inkubator za kreativne industrije“, zatim subvencioniranje troškova naukovanja u deficitarnim zanimanjima, sufinanciranje troškova polaganja majstorskih i stručnih ispita te sufinanciranje usavršavanja deficitarnih zanimanja.

Javni poziv je otvoren od 15. travnja do iskorištenja raspoloživih sredstava, a najkasnije do 30. studenog 2024. godine. Zahtjevi će se obrađivati prema redoslijedu zaprimanja.

Prijava na Javni poziv podnosi se Upravnom odjelu za razvojne projekte, društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu, Odsjeku za razvojne projekte i društvene djelatnosti Grada Ludbrega na obrascu prijave naznačenom u Javnom pozivu pod pojedinom mjerom s traženom potpunom dokumentacijom. Obrasci se nalaze na internetskoj stranici Grada Ludbrega www.ludbreg.hr ili se mogu podići osobno u uredima Odsjeka.

sjever.hr
13.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.