Now Reading:
Varaždinski obrtnici organiziraju još jedan ulični sajam: po povoljnim cijenama kupite njihovih ruku djela i uživajte u bogatom programu
Full Article 3 minutes read

Varaždinski obrtnici organiziraju još jedan ulični sajam: po povoljnim cijenama kupite njihovih ruku djela i uživajte u bogatom programu

Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin će u subotu, 20. travnja, na 17. Obrtničkom uličnom sajmu ponuditi bogat i raznovrstan program. Ovogodišnji Obrtnički sajam bit će održan u sklopu obilježavanja 120. obljetnice organiziranog obrtništva u Varaždinu.

Od 8 do 13 sati, na Trgu kralja Tomislava, Franjevačkom trgu i u Pavlinskoj ulici, varaždinski obrtnici će na štandovima prezentirati i prodavati rad svojih vrijednih ruku – suvenire, ručno rađeni nakit, proizvode od ručno tkanog platna, licitarske proizvode, igračke izrađene od pamučnog konca, mirisne svijeće, domaće čajeve i sokove, kaktuse i sukulente, ekološku kozmetiku, proizvode od drva, ručno pletene torbe, proizvode od buče, kovane proizvode i mnoštvo drugih vrijednih proizvoda koje će obrtnici ponuditi po popularnim cijenama.

-Kao i svi dosadašnji i ovogodišnji će Obrtnički ulični sajam biti sadržajno bogat – od izložbeno prodajnog dijela do predstavljanja tradicijskih zanata. Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin i ovom javnom akcijom u samom središtu Varaždina želi predstaviti naše članove i rad njihovih vrijednih ruku. Naš grad ima dugu i bogatu obrtničku tradiciju, pa će i ovaj, već 17. Obrtnički ulični sajam, biti atraktivna priredba na kojoj će posjetitelji u subotu prijepodne moći vidjeti raznovrsnu ponudu naših obrtnika i po popularnim cijenama kupiti njihove proizvode. Sajam će ujedno biti prigoda da istaknemo važnost obrtništva u našem gradu i raznovrsnost obrtničke proizvodnje, ali i da obilježimo vrijednu obljetnicu varaždinskih obrtnika – 120. godina organiziranog obrtništva u Varaždinu. Pozivam sve naše sugrađane da posjete ovaj obrtnički ulični sajam i da tako podrže varaždinske obrtnike i njihov rad – istaknuo je Vladimir Bais, predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, u kojem je okupljeno 2.176 obrtnika.

Na ovogodišnjem proljetnom obrtničkom sajmu svoje će proizvode predstaviti četrdesetak izlagača.

-Raznovrsna ponuda i na ovom, 17. Obrtničkom sajmu dokazuje snagu i zajedništvo naših obrtnika. Vjerujem da će izloženi proizvodi biti zanimljivi posjetiteljima te da će, kao i ranijih godina, uživati u bogatim sadržajima obrtničkog sajma u Varaždinu, na kojem će posjetitelji imati priliku vidjeti i oldtimer automobile – naglasila je Ksenija Fiket Plavec, dugogodišnja dužnosnica u Udruženju hrvatskih obrtnika Varaždin.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj posebno je istaknuo značaj varaždinskih obrtnika za gospodarstvo Varaždina te dugu i bogatu tradiciju obrtništva u gradu Varaždinu.

-Varaždinski obrtnici slave 120. godišnjicu organiziranog obrtništva, ali već su stoljećima nositelji gospodarskog života Varaždina. Upravo na obrtništvu je Varaždin izrastao, stoga me veseli da su obrtnici i danas najvitalniji dio našeg gospodarstva, što će pokazati i ovogodišnji obrtnički sajam. Obrtnici zaslužuju podršku Grada, zato je Grad Varaždin i pokrovitelj ove priredbe. Pozivam Varaždinke i Varaždince da posjete obrtnički sajam, da kupnjom njihovih proizvoda podrže naše obrtnike, ali i da uživaju u bogatom programu. Bit će veselo i živo – poručio je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj na konferenciji za novinare koje je održana u gradskoj vijećnici u petak, 12. travnja.

Program ovogodišnjeg Obrtničkog sajma obogatit će i Tamburaški sastav Taliri, folkloraši Centra tradicijske kulture Varaždin, članovi Potkalničkih plemenitaša, koji čuvaju bogatu kulturno – povijesnu baštinu potkalničkog plemstva, te članovi Varaždinske građanske garde, koji će upriličiti svečani defile gradskim ulicama.

sjever.hr
12.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.