Now Reading:
SRAMOTNA KAZNA Govorio ženi da je kuja i debela krmača, gađao je predmetima, bacio u zid – evo kako je „kažnjen”
Full Article 2 minutes read

SRAMOTNA KAZNA Govorio ženi da je kuja i debela krmača, gađao je predmetima, bacio u zid – evo kako je „kažnjen”

Ovih je dana Općinski kazneni sud u Zagrebu presudio ugostitelju (54) iz Mostara da je kriv zbog nasilja u obitelji.

Muškarac je zaposlen u Austriji, a boravio je i u Hrvatskoj. Mostarac je u periodu od svibnja 2015. do kolovoza 2018. omalovažavao svoju suprugu u Zagrebu, piše portal 24 sata.

Učestalo ju je vrijeđao raznim pogrdnim riječima govoreći joj da je kuja i debela krmača. Hodao je za njom i roktao, a povremeno ju je i fizički zlostavljao, dovodeći je time u ponižavajući položaj. Pijan ju je gađao predmetima, uhvatio za vrat, a bacio ju je i na zid, vukao za kosu, uhvatio rukom za stražnji dio vrata i pritiskao na tlo. Nakon što se supruga zaposlila, govorio joj je da je k***a, da se ‘j**e s ministrom’. Govorio joj je i da će ju ubiti.

-To je kod oštećene izazvalo osjećaj poniženja i uznemirenost, te straha za vlastitu sigurnost i život. Dakle, teško je kršio propise o zaštiti od nasilja u obitelji – zaključila je sutkinja. Počinio je kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece – nasiljem u obitelji, pišu 24 sata.

Zlostavljaču je utvrđena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 11 mjeseci, ali…Osuda je uvjetna i kazna zatvora neće biti izvršena ukoliko optuženi za vrijeme od dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Osim toga, dužan je naknaditi i troškove kaznenog postupka u paušalnom iznosu od 100 eura.

sjever.hr/24sata.hr
11.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.