Now Reading:
Mladim sportašima iz OŠ Kuršanec pet medalja na Državnom prvenstvo školskih sportskih društava za učenike s intelektualnim teškoćama
Full Article 2 minutes read

Mladim sportašima iz OŠ Kuršanec pet medalja na Državnom prvenstvo školskih sportskih društava za učenike s intelektualnim teškoćama

Po drugi puta učenici Osnovne škole Kuršanec su sudjelovali na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava za učenike s intelektualnim teškoćama, koje se održalo u Poreču. Na natjecanju je sudjelovalo devetero učenica i učenika: Tanja Oršoš, Svetlana Gavran, Karolina Oršoš, Ribana Ignac, Lara Halilović, Leon Oršoš, Renato Gavran, Josip Oršoš i Dominik Oršuš.

Voditeljica učenika bila je učiteljica zdravstvene i tjelesne kulture Tanja Mesarić Novak, a pratitelji pedagoginja Koraljka Bendelja i učitelj Mario Novak. Učenici su se natjecali u atletskim disciplinama trčanju, skoku u dalj i bacanju vortexa.

A mladi atletičari mogu biti itekako ponosni na ostvarene rezultate. Ribana Ignac osvojila je dvije medalje, zlatnu u bacanju vortexa i brončanu u trčanju na 80 metara. Tanja Oršoš bila je srebrna, a Karolina Oršuš bronačana u trčanju na 200 metara. S medaljom oko vrata kući se vratio i Leon Oršoš koji se popeo na druge stepenicu pobjedničkog postolja, osvojivši srebrnu medalju u bacanju vortexa.

Osim na sportskim događanjima učenici su uživali i u kulturno-zabavnom programu, nastupu mađioničara te plesu. Prvenstvo je održano u organizaciji i pod pokroviteljstvom Hrvatskog školskog sportskog saveza. Međimursku sportašu u njihovom nastupu pomogli su Međimurska županija i tvrtka Vajda.

sjever.hr
11.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.