Now Reading:
Članovi i simpatizeri te birači HDZ-a u Krapinsko-zagorskoj županiji spremni za izbore i još jednu izbornu pobjedu
Full Article 4 minutes read

Članovi i simpatizeri te birači HDZ-a u Krapinsko-zagorskoj županiji spremni za izbore i još jednu izbornu pobjedu

Kandidati s liste HDZ-HNS-HSLS-HSU-HDS, Zoran Gregurović, Žarko Tušek, Ljubica Jembrih i Zdravko Tušek družili su se u utorak s građanima na sajmu u Zlataru te brojnim simpatizerima i članovima stranke na skupu u Mariji Bistrici.

-Članovi i brojni birači HDZ-a u Krapinsko-zagorskoj županiji ali i u III. izbornoj jedinici spremni su za izbore 17. travnja te pobjedu u III. izbornoj jedinici ali i na razini cijele Hrvatske. Još jedan odličan rezultat na sjeveru Hrvatske biti će dio ukupne pobjede HDZ-a za 3. uzastopni mandata Vlade Andreja Plenkovića – glavna je poruka sa druženja u skupa.

Gradonačelnik Krapine, saborski zastupnik i 2. na listi HDZ-a i koalicijskih partnera, Zoran Gregurović, naglasio je kako je lista br. 6 najjača lista u III. izbornoj jedinici na kojoj su uspješni gradonačelnici i načelnici te župan Anđelko Stričak koji iza sebe imaju rezultate u svojim sredinama.

Naša lista ima ljude koji iza sebe imaju uspjeh i rezultate. S druge strane čak 28 posto kandidata s drugih 15 listi ne živi na području Krapinsko-zagorske, Varaždinske odnosno Međimurske županije. Kako će oni predstavljati naše ljude i hoće li uopće htjeti ih predstavljati. Stoga im ne treba niti pružiti priliku za to – kazao je Gregurović dodajući da je i predizborni program ono što čini razliku između liste HDZ-a i partnera te ostalih političkih opcija.

-Naš se program sastoji od pet točaka, a to su Uspješna Hrvatska, Vitalna Hrvatska, Pravedna Hrvatska, Održiva Hrvatska i Suverena Hrvatska. U njemu možemo naći sve bitno za daljnji razvoj naše domovine – od gospodarstva, obrazovanja, znanosti, digitalnog društva, demografske obnove, djece, mladih. Do kraja idućeg mandata prosječne plaće planiramo podići na 1600 eura, a mirovine na 750. Do kraja idućeg mandata svako dijete s područja treće izborne jedinice, pa tako i u Krapinsko-zagorskoj županiji, imat će svoje mjesto u vrtiću, do kraja tog mandata uvest ćemo jednosmjensku nastavu u sve škole na području naše izborne jedinice – najavio je Gregurović.

Žarko Tušek, 6. na listi, naglasio je s kojim se sve izazovima u posljednjem mandatu susrela Vlada Andreja Plenkovića, od koronakrize, dva razorna potresa do energetske krize uzrokovane ratom u Ukrajini.

Kroz sve te izazove Vlada premijera Plenkovića izašla je kao pobjednik. Sačuvane su na stotine tisuća radnih mjesta u koronakrizi. Nakon dva razorna potresa, zagrebačkog i petrinjskog, ova je Vlada osigurala milijarde eura za obnovu. U konačnici unatoč energetskoj krizi naši građani to nisu osjetili na računima za plin, električnu energiju, gorivo – podsjetio je Tušek.

Saborska zastupnica i uspješna načelnica Općine Lobor u drugom mandatu, Ljubica Jembrih, naglasila je kako u proteklih nekoliko godina nikada nije bilo više investicija na području ne samo III. izborne jedinice, nego i u cijeloj Hrvatskoj.

Investicije za što su sredstva stigla iz EU fondova, Fonda solidarnosti ili preko mjera i programa Vlade i resornih ministarstva u našem Zagorju vidljive su na svakom koraku. Dobar primjer je i moj Lobor gdje krećemo sa investicijom izgradnje Centra za starije osobe vrijednosti veće od 6 milijuna eura. Vlada nam je stvorila priliku da takvu značajnu investiciju dovedemo u naš Lobor i mi smo tu priliku iskoristili – rekla je Jembrih, inače 9. na listi.

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Zdravko Tušek, 13. na listi, podsjetio je na velike iznose koji su preko ministarstva osigurani za poljoprivredu i poljoprivrednike na sjeveru Hrvatske.

-Na području III. izborne jedinice u poljoprivredu je uloženo gotovo 400 milijuna eura za razvoj ruralnog prostora, dok je gotovo tisuću projekata i tisuće mladih poljoprivrednika imalo priliku koristiti EU fondove koje je na raspolaganje stavila Vlada Andreja Plenkovića – zaključio je Tušek.

sjever.hr
10.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.