Now Reading:
UŽAS Otac Josipa iz Krapine koji je nasmrt pretučen u Irskoj: „Skinut je s aparata zbog oštećenja mozga”
Full Article 3 minutes read

UŽAS Otac Josipa iz Krapine koji je nasmrt pretučen u Irskoj: „Skinut je s aparata zbog oštećenja mozga”

Josip Štrok i David Družinec iz Krapine verbalno su se sukobili s četvoricom muškaraca, koji su ih potom pratili i pretukli, a Josip (31) je od posljedica ozljeda glave preminuo 3. travnja u Tallaght bolnici.

Njegov otac Nedjeljko Štrok na Facebooku je objavio da je njegov sin četiri dana bio u komi prije nego što je podlegao kobnim ozljedama mozga koje je zadobio, piše Jutarnji.

– Josip je u srijedu u 12:16 preminuo nakon što je skinut s aparata za održavanje života zbog oštećenja mozga – napisao je shrvani otac.

Susjedi koji su Josipu i njegovom prijatelju Davidu nakon napada priskočili u pomoć ispričali su da su se napadači ponašali kao životinje.

– Bilo je puno krvi. Ozljede dečka koji je umro bile su jako teške. Njegov prijatelj pokušao je ustati s tla kada smo prišli, ali nije mogao. Imao je slomljen nos i lice mu je bilo krvavo. Ljudi koji su ih pretukli bili su poput životinja. Pokušali smo im pomoći, zvali smo hitnu. Tužno je otići u drugu zemlju raditi i onda ovako skončati. Užasna situacija. Irska je sada tako opasna – rekla je susjeda za Sunday World, a prenosi Jutarnji.

Nakon smrti sina u Irskoj sam prošao pakao”

Nedjeljko je u ispovijesti za Jutarnji list ispričao da je nakon sinove smrti u Irskoj prošao pakao. Josipov je život završio brutalno, a nije najljepše ni počeo.

Josipova majka njega je i sina, piše Jutarnji, ostavila kad je Josip bio beba i otišla za Englesku. Dobio je, kaže, zakonsko skrbništvo nad sinom i sam ga je odgajao. I to, kako kažu susjedi s kojima je Jutarnji razgovarao nakon saznanja o ubojstvu, napravio odličan posao, Josip je vio vrlo radišan.

Josip je već s 20-ak godina, kaže otac, napustio Hrvatsku kako bi u inozemstvu potražio bolju budućnost.

– Živio je u raznim zemljama, ništa mu nije bilo teško raditi, u Irsku je došao iz Norveške prije tri mjeseca i bio na probnom radu da bi ondje bio ubijen – govori za Jutarnji Nedjeljko Štrok.

Nakon Josipovog je ubojstva u Dublin je stigla i njegova majka, no ubrzo se i vratila u Englesku.

– Koliko sam uspio shvatiti, ona je mailom dogovorila preuzimanje tijela mog sina. Osobno sam dva dana pokušavao dobiti na telefon irskog policajca zaduženog za kontakt, J.J. Walsha, ali nisam ga uspio dobiti – rekao je Nedjeljko Štrok koji još ne zna kad će dobiti dozvolu da preveze njegovo tijelo i pokopa ga u rodnoj Krapini.

Muči ga i to što je, kako tvrdi, napad bio rasno motiviran, ali i što se to pokušava zataškati.

Više o temi pročitajte ovdje.

foto: Društvene mreže
sjever.hr/jutarnji.hr
08.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.