Now Reading:
Županijska bolnica Čakovec, prva je u Hrvatskoj, ušla u sustav certificiranja vezanog uz standard zdravih obroka
Full Article 2 minutes read

Županijska bolnica Čakovec, prva je u Hrvatskoj, ušla u sustav certificiranja vezanog uz standard zdravih obroka

Županijska bolnica Čakovec prva je u Hrvatskoj ušla u sustav certificiranja vezanog uz standard zdravih obroka „Healthy Meal Standard”, s ciljem poboljšanja kvalitete prehrane pacijenata na odjelu rodilišta i ginekologije.

Nakon uspješne implementacije Županijskoj bolnici Čakovec dodijeljen je i certifikat od jedine ovlaštene međunarodne certifikacijske i verifikacijske kuće Bureau Veritas Croatia koji traje tri godine.

Implementacija za Županijsku bolnicu Čakovec trajala je nekoliko mjeseci, a uključivala je primarno analizu objekta i trenutnog prehrambenog sustava, edukaciju osoblja, prilagodbu prehrambenog procesa, identifikaciju rizike i prilika te usklađivanje s međunarodnim i nacionalnim zakonima i pravilnicima te izradu knjige jelovnike i normativa.

Sustav upravljanja kategorijama prehrane „Healthy Meal Standard” je međunarodna norma koja osigurava ustanovama u obrazovanju poput škola i vrtića te u zdravstvu, socijalnim ustanovama, hotelima i restoranima da ponude hranu za posebne prehrambene potrebe u sigurnom i pouzdanom okruženju za korisnika.

Ravnatelj čakovečke bolnice Igor Šegović naglašava da kontinuirano i predano rade na poboljšavanju uvjeta pacijenata u cijeloj bolnici, gdje su pilot projekt sustava „Healthy Meal Standard” primijenili prvo na odjel ginekologije i rodilišta, a želja im je proširiti sustav i na ostale odjele.

– S obzirom na rastuću svijest o važnosti zdrave prehrane za očuvanje zdravlja, odlučili smo se nakon implementacije i službeno certificirati prema sustavu „Healthy Meal Standard”. Protekli mjeseci donijeli su pozitivne povratne informacije od pacijenata Ginekološkog odjela i rodilišta, dok je naša kuhinja uspješno prilagođena novim standardima. Naša ambicija je proširiti ovaj standard zdrave prehrane na sve odjele unutar bolnice, čime bi se osigurala najviša razina zdravstvene skrbi za sve naše pacijente. Vjerujemo da će ovaj pristup ne samo poboljšati ishode liječenja ali i poslužiti kao primjer dobre prakse ostalim bolnicama u sektoru zdravstvene zaštite – rekao je ravnatelj Šegović.

sjever.hr
07.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.