Now Reading:
Krapinsko-zagorska županija financijski pomaže izradu dokumentacije za prijavu za energetsku obnovu obiteljskih kuća
Full Article 2 minutes read

Krapinsko-zagorska županija financijski pomaže izradu dokumentacije za prijavu za energetsku obnovu obiteljskih kuća

Da bi pomogla svojim sumještanima širom županije, Krapinsko-zagorska županija raspisala je javni poziv za sufinanciranje izrade izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata za obiteljske kuće na području Krapinsko-zagorske županije.

Naime, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisao je mjeru sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća 2024. godine. Jedan od uvjeta za prijavu je i izrada izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata za obiteljske kuće.

– Priprema dokumentacije za spomenutu mjeru zahtjeva određene troškove. Svjesni smo da svi naši sugrađani nemaju iste financijske mogućnosti i da će neke možda ta činjenica spriječiti da se prijave na mjeru. Upravo zbog toga Krapinsko-zagorska županija odlučila je osigurati određena sredstva i sufinancirati izradu izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata za obiteljske kuće. Pokušavamo stvoriti jednake šanse za sve građane Krapinsko-zagorske županije da se prijave na mjeru – pojasnio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Sama sredstva namijenjena su za pokriće opravdanih troškova izrade izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata za obiteljske kuće do 100 posto, ali ne više od 332 eura s pdv-om. Raspoloživa sredstva Županije iznose 13.200 eura i osigurana su kroz Proračun.

– Dodjeljuju se financijska sredstva u iznosu 10.503,75 Eura za 35 korisnika za sufinanciranje izrade izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata za obiteljske kuće na području Krapinsko zagorske županije – zaključio je Kolar.

Za sufinanciranje mjera energetske obnove prijaviti se mogu vlasnici i suvlasnici čije kuće imaju do 600 m2 i/ili do tri stambene jedinice te više od 50 posto površine namijenjene stanovanju. Pritom je uvjet za sufinanciranje da prijavitelji u toj kući imaju prebivalište, uredno vlasništvo te odgovarajući dokaz da je kuća u potpunosti legalna.

Za kuće oštećene u potresu će biti moguće dobiti do 80 posto prihvatljivih troškova investicije, dok svi drugi vlasnici obiteljskih kuća (koje zadovoljavaju kriterije Javnog poziva) mogu računati na do 60 posto sufinanciranja.

sjever.hr
07.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.