Now Reading:
Ludbreg ove subote poziva na šetnju i dobru vinsku kapljicu na „Wine & Walk” okupljanju, a za Sajam cvijeća u svibnju pripremljena je velika novost
Full Article 3 minutes read

Ludbreg ove subote poziva na šetnju i dobru vinsku kapljicu na „Wine & Walk” okupljanju, a za Sajam cvijeća u svibnju pripremljena je velika novost

Tek što je završeno još jedno iznimno uspješno izdanje „Welcome Spring Festivala”, u Ludbregu već najavljuju nova turistička događanja, za koja vjeruju da će također privući veliki broj posjetitelja.

Prvo događanje pod nazivom „Wine & Walk” na rasporedu je već ove subote. Posjetitelji će pješice prolaziti rutom dugačkom 12 kilometara po ludbreški brežuljcima, na kojoj ih očekuje osam degustacijskih punktova na kojima će moći kušati vina lokalnih vinogradara, ali i druge domaće delicije.

A da je „Wine & Walk” narastao i u kvalitativnom i kvantitativnom smislu, potvrđuje lista gostiju koji dolaze ne više samo s područja cijele Varaždinske županije i susjednih već i iz Zagreba, Bjelovara, s hrvatskih otoka, te Slovenije te Austrije. Riječ je o događanju koje se savršeno uklapa u ludbreški koncept turističke ponude na otvorenom, što je potvrdio i gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić.

– Riječ je o etabliranoj manifestaciji koja u velikoj mjeri pomaže da Ludbreg postane prepoznatljiv po vrhunskim vinima lokalnih vinara, a ne samo kao atraktivna turistička destinacija – poručio je gradonačelnik Bilić.

U punom su jeku i pripreme za 27. izdanje tradicionalnog sajma cvijeća „Flora Centrum Mundi”, koji je na programu početkom svibnja. Ove godine posjetiteljima se priprema velika novost. Umjesto dosad uobičajenih koncertnih nastupa, posjetitelji će moći uživati u blues festivalu.

– Riječ je o programu pod nazivom „Blues Centrum Mundi” koji će naš mali grad pretvoriti u veliku festivalsku pozornicu. Naime, koncerti će se održavati na šest lokacija, dovodimo 25 izvođača koji će imati 33 blues nastupa. Nadam se da će i blues festival postati lijepa tradicija koju će naši sugrađani, ali i posjetitelji prigrliti – rekla je Petra Međimurec, direktorica Turističke zajednice područja Centar svijeta.

Sajam cvijeća u Ludbregu svake godine posjeti više od 30.000 posjetitelja, a najavljeni noviteti samo mogu pomoći u ostvarenju rekordnog posjeta.

– Nadamo se da će nas ove godine poslužiti dobro vrijeme pa da svi posjetitelji mogu uživati u ljepotama Ludbrega. I ovogodišnji novitet, blues festival, zasigurno će dati jedno sasvim novo svjetlo ovom popularnom događanju koje će uskoro doživjeti puna tri desetljeća održavanja. Sve manifestacije koje osmišljavamo i održavamo tijekom godine usredotočene su na širenje turističkih sadržaja na otvorenom. Bilježimo stalni rast broja posjetitelja, a vjerujem da takav trend možemo zadržati i u budućnosti – zaključio je gradonačelnik Bilić.

sjever.hr
04.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.