Now Reading:
Župan Kolar i gradonačelnik Vešligaj obišli radove na lokalnoj cesti koja spaja Valentinovo i Benkovo
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar i gradonačelnik Vešligaj obišli radove na lokalnoj cesti koja spaja Valentinovo i Benkovo

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i gradonačelnik Grada Pregrade Marko Vešligaj u srijedu su obišli radove na uređenju lokalne ceste LC22079 koja spaja naselja Valentinovo i Benkovo.

Župan Kolar tom je prilikom istaknuo kako se radi o 29. dionici županijske ceste koja se asfaltira iz kreditne linije.

– Kada ovo završimo, to će biti 30 kilometara od 50 kilometara i 200 metara, koliko planiramo iz ove kreditne linije asfaltirati – rekao je župan te istaknuo Županije, uz asfaltiranje županijskih cesta uređuju i nogostupe te rade odvodnju, čime se pospješuje sigurnost prometa.

Župan se ujedno osvrnuo i na obećanje Vlade dano 2019. godine, kada je donijela odluku na sjednici u Krapini 6. prosinca za rekonstrukciju državne ceste od Krapinskih Toplica do Valentinova.

– Nažalost, do te realizacije nije došlo. To nije jedina odluka Vlade koja se nije realizirala na području Krapinsko-zagorske županije, ali vjerujem da će sljedeća Vlada, koja god da ona bila, ići u realizaciju tog projekta, jer on je jednostavno potreban ovom dijelu Krapinsko-zagorske županije – rekao je župan Kolar.

Osim sanacije lokalne ceste, odnosno asfaltiranja, izgrađena je i oborinska odvodnja i nogostup.

– Izuzetno važno za sigurnost ljudi, za sigurnost svih sudionika u prometu i drago mi je da smo, kao Grad, izdvojili za ovaj projekt gotovo 300 tisuća eura, za projekt izgradnje nogostupa – rekao je gradonačelnik Vešligaj te istaknuo kako su u projektu pomogli Županijska uprava za ceste, te Ministarstvo regionalnog razvoja i Ministarstvo graditeljstva.

Dodao je kako se u Benkovu se nalazi područna škola koja ima najviše učenika na području grada Pregrade

– Ulažemo ravnomjerno u sve naše krajeve, u sva naša naselja. Posebno nam je važno da bude sigurnost što veća pokraj područnih škola – rekao je Vešligaj te se i on osvrnuo na obećanja o sanaciji državne ceste, navodeći kako se nada da će ići u sanaciju čime će se sigurnost prometa podići na jedan zavidan nivo.

Dodajmo da ŽUC u sanaciju lokalne ceste ulaže 75 tisuća eura, dok cijeli županijski projekt sanacije prometnica iznosi 4,4 milijuna eura. Projekt je trenutno na pola puta, a kako je istaknuo pomoćnik ravnatelja ŽUC-a, Mladen Burić, nada se da će se sve završiti u roku do kraja lipnja.

n.p.bajz/sjever.hr

03.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.