Now Reading:
Ministar Anušić posjetio prelošku tvrtku Šestan – Busch: Kada Hrvatska nešto napravi, a kada je to najbolje u svijetu, onda se time trebamo ponositi
Full Article 4 minutes read

Ministar Anušić posjetio prelošku tvrtku Šestan – Busch: Kada Hrvatska nešto napravi, a kada je to najbolje u svijetu, onda se time trebamo ponositi

U posjet Gradu Prelogu u srijedu je stigao potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, a nakon radnog sastanka s gradonačelnikom Ljubomirom Kolarekom posjetio je tvrtku Šestan – Busch d.o.o. u Prelogu koja se bavi proizvodnjom proizvoda za osobnu zaštitu, primarno zaštitnih kaciga, inače dugogodišnjeg partnera Ministarstva obrane.

Kada Hrvatska nešto napravi, a kada je to najbolje u svijetu, onda se time trebamo ponositi i trebamo isticati, rekao je ministar te naglasio da je to svakako zaštitna kaciga koju radi tvrtka Šestan – Busch.

-Sami njihovi proizvodi i njihov plasman tog proizvoda su vrhunski i ja tu apsolutno nemam što dodati. Mogu samo reći da ja kao ministar obrane, definitivno nastavljam dalje surađivati sa tvrtkom Šestan – Busch, kao što je to do sada bilo. Preporučit ću ih gdje god i kad god mogu, a to već radim. Tvrtku Šestan Busch i njihove proizvode preporučit ću i drugim partnerima u NATO-u i Europskoj uniji i cijelome svijetu i definitivno biti potpora svemu onome što Šestan – Busch u budućnosti želi raditi – rekao je Anušić.

Dodao je i kako se razgovaralo o budućnosti, odnosno novim projektima, napomenuvši da će tvrtka svakako imati institucionalnu potporu jer je riječ o jednom od najkvalitetnijih proizvođača, kako u obrambenoj industriji, tako i u vojnoj industriji u Hrvatskoj.

Anušić je naglasio da je iznimno bitno koristiti domaće vojne proizvode.

-Kada govorimo i vojnoj industriji, obrambenoj industriji, ona možda nije bila toliko interesantna do prije pet ili šest godina, možda ni prije dvije godine. Danas je ona zasigurno tema broj jedan i roba koja je broj jedan tražena u svijetu i Europi. Vidite da danas fali i oružja, i municije i streljiva, i opreme, svega fali. Sada više praktički ne pitate za cijenu, nego se kupuje jer se vojnici moraju opremiti, jer se države moraju štititi i braniti od agresije koja je prvenstveno započela s ratom prije nešto malo više od dvije godine, napadom Rusije na Ukrajinu. Svijet je u kolektivnoj globalnoj geopolitičkoj promjeni i moramo biti svi spremni na to. Zato je ova industrija izuzetno bitna, ne zbog proizvodnje i izvoza, to je u ekonomskom smislu, ali bitna je zbog vlastite proizvodnje i samodostatnosti i samoodrživosti u vojnoj opremi i u vojnom naoružanju – kazao je ministar.

Istaknuo je da su upravo stoga ovakve tvornice nevjerojatno važne, kao i ovakvi ljudi koji imaju znanje, volju i želju raditi ovakvo nešto i koji su razvijali taj posao 30-ak godina.

-Nevjerojatno je bitno i apsolutnu potporu moraju imati, kako od Ministarstva, tako i od Vlade, a čujem i da imaju potporu gradonačelnika i župana – zaključio je ministar Anušić.

Gradonačelnik Kolarek istaknuo je da je Šestan – Busch primjer kvalitetne kohezije tvrtke, jedinice lokalne samouprave i resornog Ministarstva.

-Ne treba posebno govoriti koliki je značaj ove tvrtke za Grad Prelog, ali i cijelu Međimursku županiju. Riječ je o reprezentativnoj tvrtki koja zapošljava stotinjak radnika, ima odlične plaće i poželjan je poslodavac svakom radniku, ne samo s područja Međimurja, nego i šire. Tvrtka Šestan-Busch i cijelo preloško gospodarstvo su u dobroj koheziji, što se zorno vidi i na organizaciji našeg tradicionalnog Gospodarskog foruma – izjavio je Kolarek.

Kazao je da je prema podacima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u gospodarstvo Međimurske županije i Grada Preloga u proteklih nekoliko godina uloženo više od 644 milijuna eura.
-Taj novac ne da se isplatio, on se oplemenio. Kada imamo zadovoljne poslodavce i radnike, znači da smo napravili dobra posao, a u svemu tome profitira i jedinica lokalne samouprave. Tvrtka Šestan – Busch ima odličnu suradnju s Gradom Prelogom. Uključuje se u sve društvene, kulturne i sportske aktivnosti te je primjer kako tvrtka treba surađivati s jedinicom lokalne samouprave – zaključio je Kolarek.

Direktor tvrtke, Alojzije Šestan nije krio zadovoljstvo posjetom ministra Anušića kojem je otkrio da su dobili zahvalu i pohvalu iz Italije.

-Javio nam se glavni general i zahvalio na visokoj kvaliteti jer su njegovi ljudi, vojnici, policajci ostali živi. Naša misija je štiti život i zdravlje čovjeka, napraviti proizvod gdje će čovjek biti živ i zdrav. To je misija koju moramo pratiti cijeloga života – poručio je Šestan.

Kažimo kako se ministru i gradonačelniku u obilasku tvrtke pridružio varaždinski župan Anđelko Stričak.

a.kučić/sjever.hr
03.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.