Now Reading:
Koprivnički Dom za starije i nemoćne osobe proslavio 33. rođendan – Koren: Ovo je sretna kuća i vrh institucionalne skrbi
Full Article 3 minutes read

Koprivnički Dom za starije i nemoćne osobe proslavio 33. rođendan – Koren: Ovo je sretna kuća i vrh institucionalne skrbi

Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica u srijedu je proslavio 33. obljetnicu postojanja i uspješnog rada, a svečanom programu nazočio je i župan Darko Koren sa suradnicima.

Korisnicima, djelatnicima i brojnim uzvanicima uvodno se obratila ravnateljica Doma Željka Koluder-Vlahinja koja je zahvalila Županiji kao osnivaču ustanove na velikoj potpori koju pruža svih ovih godina.

-Županija nam je omogućila da ovo mjesto bude prostor okupljanja u kojem su korisnici ravnopravni u sudjelovanju i realizaciji projekata i aktivnosti koje provodimo. Otvoreni smo prema svima, nudimo noge usluge i najvažnije, odlične uvjete za život što najbolje potvrđuju i brojni zahtjevi i liste čekanja za smještaj koje su i deset puta veće nego što je kapacitet doma. Svaki naš korisnik se ovdje osjeća prihvaćeno i ugodno, sigurno i može računati na podršku naših djelatnika. Vjerujemo da će projekt poput rekonstrukcije tavanskog dijela doma kojim bi dobili dodatni prostor te projekt energetske obnove zgrade, nakon što pronađemo izvore financiranja, dodatno podići kvalitetu života. Sigurna sam da zajedno možemo iznaći rješenja za sve izazove pred nama – poručila je ravnateljica.

Čestitku je uputio i župan Koren koji je istaknuo kako je Dom za starije i nemoćne osobe stožerna ustanova koja skrbi o osobama starije životne dobi.

-Županija provodi odgovorne socijalne politike što je vidljivo iz brojnih programa koje provodimo, od sufinanciranja smještaja u županijskom, ali i u privatnim domovima kod nas i izvan granica naše županije, usluga boravka u kući te gerontodomaćica i brojnih drugih mjera kojima nastojimo život starije populacije učiniti ljepšim. Nismo nikada dvojili niti sekunde kad smo osmišljavali alate pomoći, dobro surađujemo s našim Savjetom za umirovljenike i ponosno možemo reći kako je ovo sretna kuća i vrh institucionalne skrbi. Puno je truda uloženo da se do toga dođe, a koliko je kvalitetan smještaj i život u Domu govore i brojni kandidati koji čekaju na smještaj. Zahvala Upravi i svim djelatnicima koji 24 sata dnevno žive svoj posao i čine živote korisnika potpunijim i sretnijim – naglasio je župan te čestitao 33. obljetnicu ustanove.

Prigodnim riječima obratio se i saborski zastupnik te načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota.

-Velika je potreba za boravak u Domu, no to samo govori o kvaliteti rada svih službi i djelatnika koji doprinose da se korisnici dobro i sigurno osjećaju u ovim prostorima. Veliko hvala ravnateljici i njenim suradnicima koji čine sve kako bi korisnici svakog dana imali osmijeh na licima – kazao je Sobota.

Korisnici Doma su za uzvanike pripremili i prigodan kulturno-umjetnički program te su kroz pjesmu i recitacije opisali život u Domu.

sjever.hr/kckzz.hr
03.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.