Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Međimurje

Čakovečki mališani iz vrtićke skupine „Sunčeka” predstavili svoje radove veleposlaniku Francuske

Autor: Robert Peharda
Čakovečki mališani iz vrtićke skupine „Sunčeka” predstavili svoje radove veleposlaniku Francuske

Veleposlanik Republike Francuske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Fabien Fieschi, u četvrtak je boravio u posjetu Čakovcu i Međimurju. Razlog posjeta je mjesec Frankofonije koji je posvećen promoviranju francuske kulture i jezika širom svijeta. Veleposlanik je pritom posjetio Gimnaziju „Josipa Slavenskog“ Čakovec gdje je razgovarao s učenicima koji pohađaju nastavu francuskog jezika.

Poseban program priredili su mu polaznici waldorfske skupine „Sunčeka“ Dječjeg vrtića „Cipelica“, predstavljanjem radova na temu poznatih Francuza pod nazivom „Društvo poznatih Francuza (Société des Français Célèbres)“ te slikovnice na hrvatskom i francuskom jeziku koju su zajedno izradila djeca, njihovi roditelji i odgojiteljice.

Učenje francuskog jezika kroz igru započelo je otprilike prije pola godine, kad se Dječji vrtić uključio u program francuskog Veleposlanstva i Francuskog instituta u Hrvatskoj. Kroz igru djeca upoznaju kulturu i jezik ove, povijesnim, kulturološkim, političkim i gospodarskim odrednicama, velike zemlje.

Program u „Sunčekima“ provode odgojiteljice Milana Hozmec i Petra Mićanović, a projekt podržava i Agencija za odgoj i obrazovanje, čija je savjetnica Slađana Domladovac također prisustvovala svečanosti.

sjever.hr
29.03.2024.

Podijeli članak:

/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?