Now Reading:
Varaždin sve nedjelje, praznike i blagdane do kraja godine proglasio danima javnih manifestacija i sajamskim danima
Full Article 2 minutes read

Varaždin sve nedjelje, praznike i blagdane do kraja godine proglasio danima javnih manifestacija i sajamskim danima

Zaključkom gradonačelnika Nevena Bosilja, svih 50 nedjelja, praznika i blagdana do kraja 2024. godine u Varaždinu su proglašeni danima javnih manifestacija i sajamskim danima, priopćeno je iz Grada Varaždina.

Zaključak koji stupa na snagu od 1. travnja, Grad Varaždin donio je u suradnji s gradskom Turističkom zajednicom, a s ciljem povećanja kulturno-turističke ponude što će se postići organizacijom niza javnih manifestacija koje će trajati punih devet mjeseci.

Prva u nizu manifestacija je „Proljeće u Varaždinu” koja će trajati od 1. travnja od 31. svibnja, dok se već od 1. lipnja pa sve do 22. kolovoza nastavlja „Ljeto u Varaždinu”. Samo u okviru ove dvije manifestacije predviđeno je oko 170 različitih programa. Slijedi od 23. kolovoza do 1. rujna popularni Špancirfest s oko 500 programa, dok će od 2. rujna pa do 28. studenoga trajati manifestacija „Jesen u Varaždinu”. Kalendarsku godinu od 29. studenoga do 31. prosinca zaključit će događanje „Advent u Varaždinu”.

Osim nedjelja koje su dio navedenih manifestacija, Grad Varaždin je odredio i 11 neradnih dana do kraja godine. Riječ je redom: Uskrsni ponedjeljak (ponedjeljak, 01. travnja), izborni dan (srijeda, 17. travnja), Praznik rada (srijeda, 01. svibnja), Dan državnosti i Tijelovo (četvrtak, 30. svibnja), Dan antifašističke borbe (subota, 22. lipnja), Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja (ponedjeljak, 05.kolovoza), Velika Gospa (četvrtak, 15. kolovoza), blagdan Svih svetih (petak, 01. studenoga), Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (ponedjeljak, 18. studenoga), Božić (srijeda, 25. prosinca) i blagdan Svetog Stjepana (četvrtak, 26. prosinca).

„Navedenim zaključkom tih dana u vremenu od 6 do 22 sata omogućuje se prigodna prodaja na kioscima i štandovima koji su dio javnih i sajamskih manifestacija, a u vrijeme blagdana Velike Gospe te manifestacija Špancirfest i „Advent u Varaždinu” vrijeme prigodne prodaje produžuje se do 24 sata”, poručuju iz Grada Varaždina.

U 2023. godini Varaždin je zabilježio rast broja turista od 21 posto u odnosu na godinu ranije. Povećanjem kulturno-turističke ponude u okviru najavljenih cjelogodišnjih manifestacija, u Gradu Varaždinu se nadaju nastavku ovog uzlaznog trenda.

sjever.hr
28.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.