Now Reading:
Radovi u Kumrovcu su u punom jeku: uređuju se javne površine, saniraju prometnice
Full Article 3 minutes read

Radovi u Kumrovcu su u punom jeku: uređuju se javne površine, saniraju prometnice

Radovi na području Općine Kumrovec su u punom jeku. Ono što posebno veseli je podatak da su pokrenute mnoge stvari vezane za Vilu Kumrovec i arboretum. Naime, u tijeku je izrada potrebne dokumentacije sa stručnjacima i konzervatorima, a započelo se i s uređenjem okoliša te uklanjanjem suhog i dotrajalog drveća. Završni korak bit će 6. travnja na velikoj radnoj akciji čišćenja.

– Inače, Vila Kumrovec je prijavljena na INTERREG natječaj za koji još čekamo rezultate. U taj smo natječaj ušli sa susjedima iz Republike Slovenije, s javnim ustanovama s njihove i naše strane – otkrio je načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt, koji dodaje da se mnogo toga radi i na uređenju javnih površina.

– U Kumrovcu sadimo 30 sadnica drveća pa će se uskoro moći vidjeti malolisne lipe, divlje trešnje, tužne vrbe, sibirski brijestovi i gorski javori. Moramo se pohvaliti i donacijom sadnice „Gupčeve lipe“, pa tako ovim putem zahvaljujemo našem vijećniku Saši Bardaku i Općini Gornja Stubica – rekao je Šplajt.

Također, u završnoj fazi je rekonstrukcija parka oko zgrade Općine Kumrovec, kojom će se zamijeniti opločni dio koji je bio pun dotrajalih betonskih ploča s modernim betonskim opločnicima. Time će se omogućiti neometani pristup i osobama s teškoćama u kretanju te će se ugraditi nova komunalna i parkovna oprema.

U tijeku je i rekonstrukcija državne ceste DC229 na dionici Zagorska Sela – Razvor te izvanredna sanacija državne ceste DC205 u naseljima Razvor i Risvica. Presvučen je novi asfaltni sloj u Razvoru u duljini od 650 metara, dok je u Risvici presvučeno u duljini od 900 metara te je saniran i nogostup.

– Zahvaljujemo Hrvatskim cestama na odličnoj suradnji, kao i Županijskoj upravi za ceste Krapinsko-zagorske županije čiji su djelatnici presvukli novim asfaltom kolnik u duljini od jednog kilometra od DC205 do naselja Kladnik – rekao je Šplajt i dodao da je u istome naselju započela sanacija klizišta, a zahvat bi trebao biti gotov krajem ove godine.

– Kao načelnika Općine Kumrovec vesele me svi radovi na našem području, bilo oni koje sami radimo ili u suradnji s drugim institucijama. Volimo raditi i volimo vidjeti rezultate našeg rada. To me motivira na daljnji rad, kojim osiguravamo napredak našeg kraja i bolju buduću perspektivu – zaključio je načelnik Šplajt.

sjever.hr
28.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.