Now Reading:
Srednja škola Novi Marof raznim aktivnostima proslavila svoj dan
Full Article 1 minutes read

Srednja škola Novi Marof raznim aktivnostima proslavila svoj dan

Na dan rođenja slikara Ivana Rabuzina, 27. ožujka učenici i djelatnici Srednje škole Novi Marof obilježili su Dan Škole, kao nenastavni dan.

Program obilježavanja odvijao se u Velikoj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin u Novom Marofu.

Nakon uvodne riječi ravnatelja Nikole Žganeca i gradonačelnika Grada Novog Marofa Siniše Jenkača, učenici su sa znatiželjom odslušali predavanje izraelskog veleposlanika Garya Korena koji je na engleskom jeziku govorio o Izraelu, geografskom položaju, prirodnim obilježjima i znamenitostima zemlje. Predavanje je među učenicima potaknulo niz pitanja na koja je Veleposlanik sa zadovoljstvom odgovorio.

Po završetku predavanja za učenike je organizirana video projekcija meksičkog filma Christophera Zalle „Radikalno“, temeljena na stvarnoj priči.

Obilježavanje 11. godine djelovanja SŠ Novi Marof financirano je iz projekta građanskog odgoja i obrazovanja sredstvima Varaždinske županije, a sam cilj je bio jačati medijsku pismenost učenika, razvijati osjećaj zajedništva te potaknuti kritičko promišljanje i vrednovanje audiovizualnih sadržaja.

Iz SŠ Novi Marof zahvaljuju Varaždinskoj županiji na podršci i financijskoj potpori koju im pruža u školskim projektnim aktivnostima.

sjever.hr 28.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.