Now Reading:
Članovi Dječjeg foruma „Ivančica“ s gradonačelnicom Cividini razgovarali o brojnim temama – dogovorili postavljanje prometnog znaka za zabranu parkiranja na školskom parkiralištu
Full Article 2 minutes read

Članovi Dječjeg foruma „Ivančica“ s gradonačelnicom Cividini razgovarali o brojnim temama – dogovorili postavljanje prometnog znaka za zabranu parkiranja na školskom parkiralištu

U Osnovnoj školi Ivanovec uspješno djeluje izvannastavna grupa Dječji forum “Ivančica”. Osim što dugi niz godina sudjeluju na smotri Građanskog odgoja i obrazovanja, uspješno provode i mnogobrojne akcije unapređenja života i rada u školi, tako da djeca aktivno ostvaruju svoja prava.

Ove godine grupu forumaša polaze učenici prvog i drugog razreda te rade na sigurnosti okruženja za sve učenike. Kako bi ostvarili sve što su si zacrtali u okviru projekta “Korakom do škole”, Leon Fučko, Zora Petek, Lora Sečan i Franjo Fabić uz svoju učiteljicu Irenu Levačić obratili su se za pomoć gradonačelnici Grada Čakovca Ljerki Cividini.

Tako su joj ovi aktivni članovi Dječjeg foruma, ali ujedno i dječji gradski vijećnici, u Uredu gradonačelnice predstavili problem s kojim se susreću te kojim su projektom detektirali – sigurno parkiranje na školskom parkiralištu. Pritom su gradonačelnici predali molbu da se u dvorištu škole postavi prometni znak zabrane parkiranja. Kako su rekli, neki roditelji unatoč upozorenju tamo i dalje parkiraju, čime ugrožavaju sigurnost djece koja izlaze iz školske zgrade.

Gradonačelnica je saslušala njihov prijedlog te dala zadatak nadležnim službama da se postavi prometni znak na školskom parkiralištu koji dozvoljava parkiranje zaposlenicima škole. Svi ostali mogu parkirati na velikom parkiralištu kod dvorane. Forumaši su zahvalili gradonačelnici na uvažavanju molbe i problema, ali i činjenici da je prepoznala koliko je ovo za školarce iz Ivanovca važan projekt.

Cividini im je čestitala što su kontinuirano svojim kvalitetnim i promišljenim prijedlozima važan dio kako Dječjeg Gradskog vijeća, tako i školskog foruma te pozvala drugu djecu i mlade da se prema primjeru djece iz Ivanovca aktivno uključe u rješavanje po njih važnih pitanja njihovog grada ili mjesta.

Dakako, susret je pritom poslužio i kao prilika da porazgovaraju o potrebama i željama mladih stanovnika Ivanovca.

sjever.hr 28.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.