Now Reading:
Župan Stričak obišao radove u Ivanečkoj Željeznici: Ovo je jedan odličan primjer zajedničke suradnje
Full Article 3 minutes read

Župan Stričak obišao radove u Ivanečkoj Željeznici: Ovo je jedan odličan primjer zajedničke suradnje

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak boravio je u Ivanečkoj Željeznici u kojoj je u pratnji predsjednika Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenka Đurasa, direktora Hrvatskih voda VGO za Muru i Gornju Dravu Milana Reze, ravnatelja Županijske uprave za ceste Tomislava Osonjačkog, njegovog pomoćnika Krunoslava Lukačića te predsjednika Mjesnog odbora Ivanečka Željeznica Vladimira Mudrog obišao radove koje izvode Hrvatske vode u cilju sprečavanja izlijevanja potoka u Ivanečkoj Željeznici te poplavljivanja javnih i privatnih površina.

Župan Stričak zadovoljan je izvedenim radovima naglasivši pritom važnost sanacije i uređenja prometnica kako bi sigurnost svih sudionika u prometu bila neometana.

– Nakon prošlogodišnje elementarne nepogode prouzročene obilnim padalinama, održali smo kolegij svih načelnika i gradonačelnika kako bi detektirali tzv. crne točke, tj. mjesta koja su usporavala protočnost vode. Temeljem tih prijava, održali smo sastanak s Hrvatskim vodama, Hrvatskim cestama, Hrvatskim šumama i Županijskom upravom za ceste te kako bi pripremili interventne mjere, da bi ovu godinu dočekali što spremniji. Jedan od odličnih primjera te zajedničke suradnje je vidljiv i ovdje u Ivanečkoj Željeznici gdje su Hrvatske vode odradile odličan posao, a ŽUC je sanirao cestu te tako omogućio kvalitetniji i sigurniji promet, pogotovo autobusima koji voze djecu u školu – rekao je župan Stričak zahvalivši se svima na suradnji.

Direktor Hrvatskih voda VGO za Muru i Gornju Dravu Milan Rezo je istaknuo kako su Hrvatske vode u Ivanečkoj Željeznici provele radove kroz hitne intervencije održavanja vodotoka Ivanečka Željeznica.

– Vlada Republike Hrvatske je Hrvatskim vodama VGO za Muru i gornju Dravu osigurala milijun eura za sanaciju šteta na otvorenim vodotocima koje su nastale uslijed oborina u svibnju i kolovozu 2023. Zbog palih oborina kroz program hitnih intervencija u 2023. godini izvedeno je radova u iznosu od 150 000 eura na bujičnom vodotoku Ivanečka Željeznica. U 2024 godini Vodno gospodarska ispostava Plitvica – Bednja je aktivno nastavila na uređenju Ivanečke željeznice sa planiranim iznosom od 100 tisuća eura – rekao je direktor Rezo naglasivši da su Hrvatske vode u fazi projektiranja uređenja sliva Ivanečka Željeznica kojim će se postići cjelovito rješenje zaštite od štetnog djelovanja voda i smanjenja rizika od poplava.

Ravnatelj ŽUC-a Osonjački pohvalio je izvrsnu zajedničku suradnju između ŽUC-a i Hrvatskih voda.

– Ovo je primjer izvrsne zajedničke suradnje. U prvoj fazi Hrvatske vode rješavale su vodotok, dok smo mi u drugoj fazi sanirali cestu uloživši 65 tisuća eura te smo na taj način omogućili kvalitetniji i sigurniji promet, pogotovo autobusima koji voze djecu u školu – rekao je ravnatelj Osonjački.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca zahvalio se županu Stričaku, ravnatelju Osonjačkom te direktoru Rezi na sanaciji te pomoći, naglasivši kako Varaždinska županija redovito brine o ravnomjernom razvoju svih dijelova Varaždinske županije.

sjever.hr

27.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.